Gemeente laat dure bouwgrond Súdfinne schieten

Geschreven door redactie op 27 november 2015 17:52

Gemeente laat dure bouwgrond Súdfinne schieten
Het terrein werd in september nog gebruikt om een piratenschip te bouwen.

GROU - Het braakliggende terrein aan de Súdfinne in Grou wordt definitief niet bebouwd! Het terrein wordt toegevoegd aan de openbare groene ruimte in Grou en onderdeel van De Groene Loper. "We waren eerder met de gemeente overeengekomen dat het terrein 5 jaar gebruikt mocht worden voor leuke activiteiten. Deze looptijd vervalt dus nu!", aldus een blije Alice Wildeboer van De Groene Loper. Zij en Miranda ter Wal van de Speeltuinenvereniging hebben nogal wat overredingskracht moeten gebruiken om te gemeente te overtuigen het terrein voor woningbouw te laten schieten. "Vooral de afdeling Grondzaken was een harde dobber!" Want het niet bebouwen van dit terrein -één van de laatste inbreidingslocaties in Grou- kost de gemeente veel geld. Op het terrein hadden nl. ook ruim 20 woningen kunnen worden gebouwd. "En het ligt ook nog aan het water, dus een dure locatie", aldus Alice. Ze hoopt met Miranda en anderen in het voorjaar een plan voor het terrein te kunnen presenteren. Het voornemen is dat bewoners en afnemers van de dagbesteding van Friesma State en patiënten van de Huntington-poli in een te realiseren tuin actief zullen worden. Ook komt er een speelgelegenheid voor kinderen, onder meer als vervanging van de speeltuin aan de Tureluurstraat.

Yoga State is de nieuwe yogastudio van Grou

Geschreven door redactie op 27 november 2015 17:15

Impressie van het onlangs geopende Yoga State in Grou.
Impressie van het onlangs geopende Yoga State in Grou. (Klik voor de volledige afbeelding)

GROU - Monique van Dijk en Esther Nijdam zijn op 14 november van start gegaan met Yoga State, de nieuwe yogastudio aan de Parkstraat 26. De vriendinnen geven toegankelijke lessen voor iedereen en voor elk niveau. Of je nou jong bent of oud. Beginner of gevorderde. Met klachten, ziek (geweest) of zo gezond als een vis. Stijf als een hark, niet zo lenig, gewoon of hypermobiel. Ga voor meer info en het lesrooster naar yogastate.nl. Daar kun je je ook opgeven voor een proefles!

Arnold zingt bij Mitra Breeuwsma

Geschreven door redactie op 27 november 2015 10:51

Arnold zingt 'Mei ik dan by dy'. Het origineel is van Claudia de Breij.
Arnold zingt 'Mei ik dan by dy'. Het origineel is van Claudia de Breij.

GROU - Deze zaterdag (28 november) vanaf 14:00 uur promoot Arnold zijn single 'Mei ik dan by dy' bij Mitra Breeuwsma in Grou. De Grouster zanger wil graag dat er in de Fryske Top 100 op dit nummer gestemd wordt.
Mitra Breeuwsma presenteert z'n overheerlijke champagne. Tevens is de showroom voor kerstgeschenken geopend.

Krikke grijpt naast award 'beste groeibedrijf'

Geschreven door redactie op 26 november 2015 11:58

Krikke grijpt naast award 'beste groeibedrijf'
Geen award voor Krikke. Directeur Ivo Krikke vindt de nominatie al een hele eer. "Vooral voor het personeel. Die weet dat hun werk gewaardeerd wordt."

GROU - Culinaire groothandel Krikke uit Grou greep woensdag naast de High Growth Awards 2015. Het bedrijf werd begin november genomineerd voor de titel van beste groeibedrijf in de regio. De winnaars werden tijdens een feestelijke prijsuitreiking in Utrecht bekend gemaakt. Overall-winnaar werd AWL-Techniek uit Harderwijk, specialist op het gebied van state-of-the-art lasmachines. Regiowinnaar werd DMT Environmental Technology uit ‪Joure‬, ontwikkelaar van biogasinstallaties. Volgens Ivo Krikke een terechte winnaar. "Dat we niet hebben gewonnen is niet erg. Want we horen tot een select gezelschap van bedrijven welke minimaal 67% omzetgroei hebben gerealiseerd!".

A.s. zondag actie en vermaak bij Jumbo Grou

Geschreven door redactie op 26 november 2015 10:13

GROU - Aanstaande zondag (29 november) is er veel te doen bij de Jumbo in Grou. Naast het gebruikelijke boodschappen doen, is er voor de kinderen volop vermaak. Tot en met deze zaterdag ontvangt de klant bij € 25,- boodschappen een tegoedbon voor het maken van een 3D waxhand van zijn of haar eigen hand ter waarde van € 9,99. Daarnaast is er nog de gelegenheid tot schminken, zijn er diverse proeverijen en indien het weer het toe laat, is er ook een springkussen.

'Grousters moeten helpen Grou levendig te houden'

Geschreven door redactie op 25 november 2015 22:29

Gerben Veenstra gaat de leegstand van zijn winkel aan de Hoofdstraat 21 tegen door er antiek te tonen.
Gerben Veenstra gaat de leegstand van zijn winkel aan de Hoofdstraat 21 tegen door er antiek te tonen.

GROU - Zo'n 50 belangstellenden waren woensdag afgekomen op de discussieavond van de BCG over het thema 'leegstand in het centrum'. Dit onderwerp kwam echter summier aan bod. De aanwezigen concludeerden echter dat ondernemers alleen 'het gastvrije' kunnen regelen en niet kunnen bepalen of er winkels (en welke) zich in het centrum (gaan) vestigen. Om het centrum levendig te houden vond de zaal participatie van de Grousters van groot belang. Ze kunnen helpen door hun dorp te promoten, in eigen dorp te kopen en de activiteiten te bezoeken.
Dinsdagavond is in Grou Breed besloten stichting Promotie Grou op te richten. Deze gaat o.a. een uniek en sprekend beeldmerk voor Grou ontwikkelen en uitdragen en een loket (zowel fysiek als digitaal) voor toeristen, ondernemers en inwoners onderhouden. Ook het, samen met Marketing Alde Feanen, verder inrichten van Grou als prominente poort voor Nationaal Park De Alde Feanen behoort tot de speerpunten. "Het is nu het moment om Grou goed op de kaart te zetten; niet alleen voor Kulturele Haadsted 2018, maar ook zeker voor een duurzame toekomst van en voor watersportdorp Grou", aldus voorzitter Ivo Krikke van de BCG. Alle belangenclubs /-organisaties kunnen zich laten vertegenwoordigen in het algemeen bestuur. Het dagelijks bestuur wordt voorlopig gevormd door Gerard Bouma (voorzitter Grou Aktief) en Ivo Krikke (voorzitter BusinessClub Grou), beide ook actief in de stuurgroep Gastvrij Grou en Rode Loper.

HB atelier voor (extra) slimme kinderen

Geschreven door redactie op 25 november 2015 14:01

GROU - Vanaf zaterdag 9 januari start Praktijk Liberi van Irene Dekker-Bijlsma uit Aldeboarn met het HB atelier in het Praktijkenpand Grou (Oostergoostraat 42-44). In het HB atelier wordt iedere week een activiteit aangeboden, speciaal voor (extra) slimme, ondernemende en nieuwsgierige kinderen. Hierbij valt de denken aan programmeren, kunst en cultuur, natuur(kunde), filosoferen, etc.
Vanaf de voorjaarsvakantie houdt Praktijk Liberi dagtrainingen leren leren; speciaal voor (hoog)begaafde groep 8-leerlingen die goed voorbereid naar het voortgezet onderwijs (V.O.) willen én voor brugklassers V.O. die graag (nieuwe) leerstrategieën willen gaan toepassen en/of effectiever willen (leren) leren.

Infobijeenkomst over voortgang Wilhelminapark

Geschreven door redactie op 25 november 2015 10:53

Het nieuwe dierenverblijf is een ontwerp van Wietze Dijkstra uit Tersoal. (Foto: W. Dijkstra)
Het nieuwe dierenverblijf is een ontwerp van Wietze Dijkstra uit Tersoal. (Foto: W. Dijkstra)

GROU - Donderdagavond (26 november) is er in MFC Friesma State weer een bijeenkomst over het Wilhelminapark. De gemeente geeft uitleg over het definitief ontwerp en de stand van zaken betreffende de vergunningen. Jan Dijkstra vertelt over de planning van de aanbesteding en de werkzaamheden. Bouwkundig tekenaar Wietze Dijkstra uit Tersoal geeft uitleg over de realisatie van het fraaie nieuwe dierenverblijf. De bijeenkomst begint om 19.30 uur met een welkom door Feico Smeding, voorzitter Stichting Wilhelminapark. Belangstellenden zijn welkom.

WinterEvent van De Entoeraazje with Friends!

Geschreven door redactie op 25 november 2015 09:00

GROU - Woon- en cadeauwinkel De Entoeraazje uit Grou organiseert (komende) zondag 29 november een WinterEvent van 12.00 uur tot 17.00 uur in Hotel Oostergoo. De entree is gratis. Samen met enthousiaste collega-ondernemers wordt een middag sfeer en beleving georganiseerd waarvoor de ingrediënten gemoedelijkheid, gezelligheid, ontspanning, aandacht, proeverijen/workshops en leuke ideeën opdoen het recept zijn. Bezoekers worden ontvangen op een wijze die past bij het WinterEvent. Dus laat u verrassen!

Jumbo Grou krijgt afhaalpunt voor online bestellingen

Geschreven door redactie op 24 november 2015 14:12

De speciale balie in Jumbo Grou waar online bestellingen kunnen worden afgehaald.
De speciale balie in Jumbo Grou waar online bestellingen kunnen worden afgehaald.

GROU - De Jumbo aan de Stationsweg 38F in Grou opent op dinsdag 1 december een Pick Up Point voor online bestellingen. Klanten kunnen hun boodschappen eenvoudig bestellen op Jumbo.com en de bestelling ophalen bij de speciale balie in de winkel. Jouke de Jong, ondernemer van Jumbo Grou, kijkt er naar uit om klanten kennis te laten maken met de nieuwe service: "Bij alles wat we doen staat de klant centraal. Met het Pick Up Point komen we tegemoet aan de wens van onze klanten om overal en op elk moment boodschappen te kunnen doen. Of dit nu in de winkel of online is. Uiteraard bieden we ook bij het ophalen van online bestellingen de persoonlijke service die klanten van ons gewend zijn."
Met het Pick Up Point in Grou opent Jumbo het 160e afhaalpunt voor online bestellingen in Nederland. Klanten die online een bestelling doen, kunnen hun boodschappen de volgende middag vanaf 16:00 uur ophalen.

Vandaag in #Grou veel bewolking en soms regen of een bui. Stevige wind uit ZW, toenemend hard in avond met zware windstoten. Tx ca 11 °C.

Meteo Grou

Goemoarn. Het is bewolkt in #Grou bij 9,3 °C, 1003 hPa, RV 87 %. De wind is matig tot vrij krachtig uit W. Neerslag 11,1 mm.

Meteo Grou

De bezoekers werden met de ms #Grou vervoerd. De (uitverkochte) jubileumavond werd gehoudén vanwege het 140-jarig bestaan van Krite Grou.

De Grouster

De jubileumavond van Krite #Grou is in Oan 't Wetter gehouden. Professionals van Acta-theater en oud-Kritespelers verzorgden het programma.

De Grouster