Ook een 90's Treemter-reünie!

Geschreven door redactie op 25 november 2014 16:53

Ook een 90's Treemter-reünie!

GROU - Stappers van de jaren '80, de reünie van de Treemter die op 15 november werd gehouden, was een groot succes! Op veler verzoek organiseert Grand café Toasting zaterdagavond 29 november daarom de 90s Treemter-reünie.
Lijkt het je leuk om de jaren '90 te herbeleven? Tref oude bekenden en vrienden. Met de muziek, het personeel en de dj’s van toen. Aanvang 21.00 uur. Gratis entree.

Winkelgevels beschadigd door vuurwerk

Geschreven door redactie op 25 november 2014 16:35

GROU - Bij een aantal winkels in de Hoofdstraat in Grou zijn dinsdag vernielingen voor vuurwerk ontdekt. Dat was 's morgens tijdens het openen van de bedrijven, rond half 9. Getuigen kunnen bellen met de politie, via 0900-8844.

Oud-Grouster succesvol met non-fictieboek

Geschreven door redactie op 24 november 2014 20:33

Thijs Broer werd 44 jaar geleden in Grou geboren maar woont nu in Amsterdam.
Thijs Broer werd 44 jaar geleden in Grou geboren maar woont nu in Amsterdam.

GROU - Oud-Grouster Thijs Broer is momenteel succesvol met zijn non-fictie boek 'Langs de kust. De Nederlanders en de zee'. Het is een verslag van een maandenlange zeiltocht die hij maakte langs de Nederlandse kust, van Zeeuws-Vlaanderen tot Nieuwe Statenzijl in Noordoost-Groningen. 'Langs de kust' verscheen in het voorjaar en werd lovend besproken in dag- en weekbladen. Het boek is binnenkort toe aan de vierde druk. Thijs is een zoon van Duco Broer; tussen 1966 en 1974 predikant van de Doopsgezinde gemeente in Grou. Thijs kwam in 1970 in de ambtswoning aan de Mr. P.J. Troelstrawei ter wereld en is dus een geboren Grouster. Het gezin vertrok in 1974 naar Deventer, waar vader beroepen was. "In Grou heb ik al iets van gevoel voor water en de kust meegekregen. Ik kom er regelmatig en de lange waterlijn boeit me!"
Thijs studeerde Rechten (propedeuse) en Geschiedenis (doctoraal) in Amsterdam en Berlijn. Sinds 2006 is hij politiek redacteur bij Vrij Nederland. Eerder schreef hij onder andere over religie en ethische kwesties en deed hij interviews met o.a. Madeleine Albright en F.W. de Klerk.

Indrukwekkend concert in Sint Piterkerk

Geschreven door redactie op 24 november 2014 09:57

De Sint Piterkerk was voor het concert uitverkocht.
De Sint Piterkerk was voor het concert uitverkocht.

GROU - In een uitverkochte kerk konden bezoekers zondag luisteren naar het imponerende ‘Lux Aeterna’ van de hedendaagse componist Morten Lauridsen en naar het opgetogen ‘Wachet Auf’ van Johan Seb. Bach. De werken werden uitgevoerd met koor, orgel, kamerorkest en solisten. Speciaal voor deze gelegenheid was een projectkoor samengesteld bestaande uit jonge getalenteerde zangers uit het noorden, waaronder Grouster Marieke Sytema. Ook het orkest bestond uit voornamelijk jonge musici. Solisten waren Sinje Kiel (sopraan) Bert van de Wetering (bas) en Jeljer te Wies (tenor). Carl Visser (vaste organist) bespeelde het orgel en het geheel stond onder leiding van David van Roijen.
In maart 2015 wordt weer een concert georganiseerd. Dan wordt het ‘Canto Ostinato’ uitgevoerd van Simeon ten Holt (1923 – 2012), met twee orgels, harp en fluit. De exacte datum wordt via De Grouster bekend gemaakt.

Stuart Mavis, De Boze Dichters en Arjan Hut in Het Theehuis

Geschreven door redactie op 23 november 2014 06:00

Zanger en gitarist Stuart Mavis. Hij neemt zijn band mee naar Grou.
Zanger en gitarist Stuart Mavis. Hij neemt zijn band mee naar Grou.

GROU - Met een aanstormende singer-songwriter, een stelletje opgewonden mannen en een bevlogen dichter, is de kans groot dat er iets bijzonders gaat gebeuren op 26 november in Het Theehuis te Grou. Het restaurant sluit die avond De literaire DIS af, een twee wekend durend festival van de bibliotheek dat dwars door Friesland trekt.
De kok van Het Theehuis presenteert op woensdag 26 november een driegangendiner, waarbij Buitenbeentjes, Liefde, Woede en Nostalgie als gangen passeren. Bij elk gerecht hoort een cultureel ingrediënt. Singer-songwriter Stuart Mavis waagt zich aan ‘de liefde’. De jonge muzikant stond al op Eurosonic/Noorderslag en trekt op dit moment door Nederland voor de Popronde 2014.

Man (26) aangehouden voor vernielingen

Geschreven door redactie op 22 november 2014 16:03

GROU - De politie heeft zaterdagmorgen in de omgeving van de Nijdjipstrjitte in Grou een 26-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht in de Nijdjipstrjitte vernielingen te hebben gepleegd. De politie onderzoekt de zaak verder. De vernielingen werden rond 5.15 uur ontdekt door een getuige, die die politie waarschuwde.

Scholen gestopt met Sint Maartenoptocht

Geschreven door redactie op 21 november 2014 16:25

Scholen gestopt met Sint Maartenoptocht
De lampionnenoptocht van de scholen start sinds een paar jaar bij Friesma State. Deze van 11 november jl. was de laatste die ze organiseerden.

GROU - De lampionnenoptocht op de avond van Sint Maarten was de laatste die door het Grouster onderwijs is georganiseerd. De beide Grouster basisscholen vinden dit geen taak van het onderwijs. Men hoopt dat een andere Grouster vereniging of instelling de organisatie van de tocht oppakt. "We blijven natuurlijk wel lampionnen maken en liedjes aanleren", zo schrijft directeur Johan Meesters van CBS Nijdjip in de nieuwsbrief van zijn school.

Grouster vrouw bekeurd voor geluidsoverlast

Geschreven door redactie op 20 november 2014 17:38

GROU - De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een bewoonster van de Paviljoenstraat in Grou. De meldkamer kreeg afgelopen nacht rond middernacht klachten over geluidsoverlast. Om 00:20 uur waren agenten ter plaatse bij de betreffende woning. Bij een volgende constatering van geluidsoverlast, nemen de agenten de muziekapparatuur in beslag.

Receptenwedstrijd voor snert of gehaktbal

Geschreven door redactie op 20 november 2014 11:02

GROU - Hotel Restaurant Oostergoo houdt een receptenwedstrijd voor eigengemaakte snert of gehaktbal. Wie op zaterdagmiddag 13 december een van deze zelfgemaakte lekkernijen aanlevert bij dit Grouster bedrijf, dingt mee. De kok van Oostergoo maakt het gerecht warm en de koks Joop Braakhekke, Albert Kooy en een mystery guest vellen het oordeel. De lekkerste gerechten komen op de lunchkaart. De winnaar ontvangt bovendien een beker!

Vanavond Vriendinnenavond bij De Entoeraazje

Geschreven door redactie op 19 november 2014 18:07

Dochter Annette Folkerts in de tent voor de winkel aan de Gedempte Haven. (Foto: Frans Stegeman)
Dochter Annette Folkerts in de tent voor de winkel aan de Gedempte Haven. (Foto: Frans Stegeman)

GROU - Cadeau- en woonwinkel De Entoeraazje in Grou is sinds kort helemaal in kerstsfeer. Voor het bedrijf staat een kerststalachtige tent. Zo ben je, voor je de winkel binnenkomt, al in de goede sfeer.
Vanavond (woensdag) organiseert De Entoeraazje van 7 tot 9 uur een
Vriendinnenavond. Afgelopen voorjaar was zo'n zelfde avond een succes! In samenwerking met bloemenbedrijf Bloemtique laat Marjon Folkerts zien hoe u uw huis voor de komende gezellige tijd van het jaar kunt decoreren! Daarnaast krijgen kopers 10% korting op alle cadeau- een woonaccessoires. Uiteraard staat de koffie en thee klaar met iets lekkers erbij! "En neem je buurvrouw of vriendin mee", aldus eigenaresse Marjon Folkerts.

#Grou Hoofdstraat. Op 25 nov om 08.30 uur diverse vernielingen ontdekt aan winkels door vuurwerk. Iets gezien? Bel 0900 8844

Nieuws Flits 112

#Grou Hoofdstraat. Op 25 nov om 08.30 uur diverse vernielingen ontdekt aan winkels door vuurwerk. Iets gezien? Bel 0900 8844

Politie Leeuwarden