Onrustige nacht en vernielingen in Kleine Buren

Geschreven door redactie op 24 juli 2016 15:46

In de Kleine Buren werden onder meer bloeiende stokrozen vernield.
In de Kleine Buren werden onder meer bloeiende stokrozen vernield.

GROU - De bewoners van de Kleine Buren beleefden een onrustige nacht. Zondagochtend rond 3 uur viel een dronken jongeling tegen de ramen van een woonhuis. De bewoners schrokken daardoor wakker. Om 4 uur wilde een groep jongeren met twee boten uit de Baai naar Wergea/Warten vertrekken, maar deden over hier zo lang over dat ook hier bewoners wakker werden. Als klap op de vuurpijl aanschouwden de bewoners zondagmorgen de schade die was aangericht door vandalisme. Het idyllische karakter van de Kleine Buren met de bloeiende stokrozen is vernield: drie struiken van 2,5 meter hoog zijn moedwillig en met veel kracht gebroken of afgescheurd. Hiermee verliest het straatje voorlopig de aantrekkingskracht voor (o.a. buitenlandse) toeristen en voor de eigen bewoners.
De bewoners laten weten het zuur te vinden. "De zogenaamde lol van een paar minuten van enkelen, verpesten het uitzicht en het plezier van velen gedurende dagen en weken. Met dank aan de drank!"

Recreatiepark Yn 'e Lijte profiteert van opleving

Geschreven door redactie op 23 juli 2016 14:13

De luxe safaritenten liggen goed in de markt bij jongeren.
De luxe safaritenten liggen goed in de markt bij jongeren.

GROU - Recreatiepark Yn 'e Lijte is komende week volgeboekt. Dat geldt voor het kampeerterrein, maar vooral voor de woningen en stacaravans. Volgens eigenaar Jan Jan Brouwer is er -na 7 matige jaren- sprake van een opleving aan vraag- én aanbodzijde. Zo is er een betere samenwerking met de grootste vereniging van eigenaren op Yn 'e Lijte, waar 40 huiseigenaren lid van zijn. "De mensen doen zelf de promotie voor de verhuur; dat zorgt voor een gevarieerde uitstraling en je komt bij mensen die je anders niet bereikt. Omdat geld op de bank niks oplevert, hebben veel eigenaren besloten dit in hun huis of caravan te investeren. Dat wordt dan meer waard!". Op Yn 'e Lijte zijn sinds 2 jaar 3 luxe safaritenten te huur. "Dit spreekt vooral de jongeren aan en dat is onze toekomst". Tot slot presenteert Yn 'e Lijte zich beter op internet. Op de nieuwe site zet het park zich in de markt als 'recreatie-eiland'!

Eduard Frieser schrijft eerste fantasy-verhaal

Geschreven door redactie op 22 juli 2016 12:03

De 'cover' van het eerste boek van Eduard Frieser.
De 'cover' van het eerste boek van Eduard Frieser.

GROU - Vandaag verscheen het eerste boek van kunstschilder Eduard Frieser uit Grou. Het is het fantasyverhaal 'De Natte en de Droge Wereld' en gaat over een heel ander en kleiner Nederland dan we nu kennen. Een hoge muur moet deze beschaafde wereld aan de Noordzeekust beschermen tegen een onbekend kwaad uit de binnenlanden. In 'De Natte en de Droge Wereld' wordt Erik van Leeuwen, de hoofdpersoon, eropuit gestuurd om Midden-Friesland te verkennen, opnieuw in kaart te brengen en te onderzoeken of hier misschien nog mensen wonen.
Eduard Frieser (61) is van plan meer verhalen in boekvorm uit te geven. "Ik heb veel fantasie en inspiratie, dat geeft me de behoefte dingen op te schrijven". Het boek telt 388 pagina's en wordt uitgeven door Uitgeverij Boekscout. Klik hier voor meer info.

Grousters nemen Spa & Wellness Sneek over

Geschreven door redactie op 21 juli 2016 14:53

Spa & Wellness Sneek is verkocht aan Ino en Bertina van den Berg.
Spa & Wellness Sneek is verkocht aan Ino en Bertina van den Berg.

GROU - De Grouster ondernemers Ino en Bertina van den Berg nemen per 1 september Spa & Wellness Sneek over. Het bedrijf is gevestigd aan de Westereems in Sneek, en zichtbaar vanaf de rondweg van Sneek. Eigenaresse Tineke Couperus heeft Spa & Wellness Sneek 16 jaar geëxploiteerd, maar wil zich nu meer richten op haar privéleven. Ze raakte in gesprek met Bertina en Ino van den Berg en het klikte.
De Grousters zijn de oprichters en eigenaren van Berino the Art of Beauty en Kapsalon Bertina in Grou. Ze zijn trots op deze overname en zien het als een toegevoegde waarde voor hun huidige bedrijfsactiviteiten.

Succesvolste jaar voor Mayra Hondema

Geschreven door redactie op 21 juli 2016 10:40

GROU - Mayra Hondema beleefde haar succesvolste jaar op de  wereldkampioenschappen podiumkunsten (WCOPA) van 8 tot 17 juli in Los Angeles. Ze kwam deze week thuis met een gouden medaille in de Division Song and Dance solo (18-24 jr). Ook kreeg ze een Industry Award en een beurs voor de summerschool van de New York Film Academy. In 2013 en 2014 deed de inwoonster van Grou ook mee.

Wordt Grou Het Slimste Dorp van Friesland?

Geschreven door redactie op 20 juli 2016 21:26

Het logo van Het Slimste Dorp van Friesland.
Het logo van Het Slimste Dorp van Friesland.

GROU - FFF wil in Grou de voorronde(s) aan Het Slimste Dorp van Friesland organiseren. Dat is een kennisquiz waarin na verschillende rondes bepaald wordt welk dorp zich voor (in ieder geval) een jaar Het Slimste Dorp van Friesland mag noemen. De quiz is qua niveau te vergelijken met Triviant, maar een team bij Het Slimste Dorp van Friesland bestaat uit 5 personen. Een quiz kent 80 vragen over o.a. muziek, geschiedenis, Friesland, sport, wetenschap en algemene kennis en duurt maximaal 2,5 uur. Als Grou het Slimste Dorp van Friesland wordt, staat daar voor zowel het dorp als het winnende team een mooie prijs tegenover. Pleatslik Belang wint een geldbedrag om te investeren in het dorp, het winnende team krijgt mooie prijzen.
Teams van 5 mensen moeten zich voor 31 juli opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als er genoeg aanmeldingen zijn, gaat FFF het evenement in Grou organiseren. Dat is waarschijnlijk in oktober.

Politiebureau alleen op woensdagmiddag open

Geschreven door redactie op 19 juli 2016 15:36

GROU - Het politiebureau aan de Stationsweg is met ingang van 1 augustus nog maar 1 dagdeel per week open voor het doen van eenvoudige aangiftes. Dat is op woensdagmiddagen van 13:30 tot 17:00 uur. Hiertoe is besloten omdat het bureau op de andere middagen bijna niet werd bezocht. Uiteraard is het ook mogelijk om via politie.nl aangifte of melding te doen van bepaalde strafbare feiten. Daarnaast kunt u aangifte doen op het bureau aan de Holstmeerweg 3 in Leeuwarden.

Werkstraf voor mishandeling conducteur

Geschreven door redactie op 18 juli 2016 11:41

Werkstraf voor mishandeling conducteur
De Amsterdammer mishandelde de conducteur op het station Grou-Jirnsum.

LEEUWARDEN/GROU - Voor de mishandeling van een conducteur op het NS-station Grou-Jirnsum, op 12 februari, is een 32-jarige man uit Amsterdam maandag bij verstek veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf.
De Amsterdammer had geen geldig vervoerbewijs. Bovendien bleek dat hij in de verkeerde trein zat. De man zat te slapen in de trein van Zwolle naar Leeuwarden. Toen de conducteur hem wekte, zei de Amsterdammer dat hij op weg was naar Amsterdam-Sloterdijk. Zijn OV-chipkaart kon niet gelezen worden omdat er een scheur in zat. De conducteur maakte er verder geen werk van en zei dat de man beter in Heerenveen een kaartje naar Amsterdam kon kopen. De Amsterdammer stapte uit in Heerenveen, maar bleek later toch weer in de trein te zitten. Deze keer werd hij gesommeerd om in Akkrum uit te stappen. Toen hij opnieuw bleef zitten, zette de conducteur hem op station Grou uit de trein. De Amsterdammer werd agressief: hij sloeg de conducteur in het gezicht en trapte hem tegen de benen. >>

Lezenswaardig boekje over Trije Hûs online

Geschreven door redactie op 16 juli 2016 14:50

De openingshandeling bestond uit het onthullen van het informatiepaneel door v.l.n.r. Maarten Offinga (Marrekrite), Henk de Vries (It Fryske Gea) en gedeputeerde Michiel Schrier.
De openingshandeling bestond uit het onthullen van het informatiepaneel door v.l.n.r Maarten Offinga (Marrekrite), Henk de Vries (It Fryske Gea) en gedeputeerde Michiel Schrier.

GROU - Bij de opening op 30 juni van voormalig baggerdepot Trijehûs als recreatief natuurgebied, werd een lezenswaardig boekje gepresenteerd met de titel 'Trijehûs. Historisch eiland met gouden toekomst'. Hierin onder meer een interview met Geert Vaartjes. Hij en zijn vrouw Hennie wonen nu in Akkrum, maar het eiland was 40 jaar lang hun thuis. Ruim 30 jaar geleden lieten ze het eiland achter zich. Vaartjes blikt onder meer terug op de jaren dat ze op het eiland een restaurant en een zeilschool runden. Het boekje sluit af met een interview met René Vaartjes, chef-kok en uitbater van restaurant Trije Hûs op het eiland. Hij is ver familielid van Geert.
Het boekje werd uitgereikt aan alle mensen die bij de opening aanwezig waren. Gelukkig is het ook hier te lezen.

commissieboot

Bedrijventerreinen beveiligd met 3 camera's

Geschreven door redactie op 14 juli 2016 19:40

Een (gedateerd) bord waarschuwt nu nog alleen voor 'intensieve surveillance'.
Een (gedateerd) bord waarschuwt nu nog alleen voor 'intensieve surveillance'.

GROU - Voor 1 augustus worden de bedrijventerreinen van Grou beveiligd met drie camera's. Dit is een initiatief van de Sectie Industrie van de Businessclub Grou (BCG). De camera's komen langs de toegangswegen; bij Omnimed (kaakchirurgie & implantologie) aan de Oedsmawei 24, Octo-Plus (Biensma 1a) en Vetus (Singel 10b). BCG-bestuurslid AnnaMarie Dijkstra maakte dat vanavond bekend op de aangeklede 'zomerborrel' van de BCG. Hier waren ruim 30 leden.

No tweets found.