Verdwenen man levenloos in water gevonden

Geschreven door redactie op 09 februari 2016 21:16

De zoekactie van politie en het dregteam uit Urk had snel succes.
De zoekactie van politie en het dregteam uit Urk had snel succes.

GROU - In het Bokkumermeer bij Birstum is vanmiddag het levenloze lichaam van een man uit Nes (H) gevonden. De man was 's morgens over de weg vertrokken naar een afspraak, maar daar niet aangekomen. Omwonenden vonden zijn spullen in het water, vandaar dat het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie en het dregteam SOAD uit Urk werden ingezet. Zij vonden de man in de loop van de middag. De politie heeft geen aanwijzingen gevonden die wijzen op een misdrijf.

Toeristisch magazine vraagt agendaberichten

Geschreven door redactie op 09 februari 2016 12:49

In de toeristische uitgave is er veel aandacht voor evenementen in Grou.
In de toeristische uitgave is er veel aandacht voor evenementen in Grou.

GROU - De redactie van het toeristisch magazine 'Grou' is gestart met de voorbereiding van editie 2016. Vaste rubriek is de evenementenkalender van Grou, waarop iedereen kan zien wanneer bepaalde evenementen en activiteiten plaatsvinden. Voor het samenstellen van deze kalender heeft de redactie hulp nodig van organisatoren. Organiseert u tussen april 2016 en april 2017 een evenement of activiteit voor inwoners en/of toeristen, geef dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 20 februari door. De redactie van het magazine neemt dan contact met u op.
Magazine Grou verschijnt in april in een oplage van 10.000 exemplaren en is gratis verkrijgbaar in Grou en omgeving.

d’Oude Seylmakerij opent kinderkledingwinkel

Geschreven door redactie op 08 februari 2016 11:56

GROU - Aan It Huzebosk 3 in Grou openen Jan Jan Brouwer en Trude Faber komende zaterdag (13 februari) kinderkledingwinkel De Kleine Seylmakerij. "Omdat we de damesafdeling in d’Oude Seylmakerij hebben uitgebreid, kwam de kinderafdeling niet meer goed tot zijn recht. Daarom hebben wij de afgelopen maanden een ruimte naast de winkel omgebouwd tot De Kleine Seylmakerij. Hier hebben we getracht een winkel te creëren waar zowel ouders als kinderen graag komen. Het ademt een industriële sfeer uit, met antraciet muren en stoer touwwerk". Iedereen is zaterdag van 10 tot 17 uur welkom. Er is lekkers en de hele middag zijn er leuke spelletjes! De VIP-opening is om 13.00 uur.

Kleurige zee van 13 gehaakte dekens

Geschreven door redactie op 06 februari 2016 16:32

In de hal van Friesma State werd zaterdag een prachtige zee van gehaakte dekens uitgelegd. Daarachter een aantal de vrouwen die hebben meegeholpen.
In de hal van Friesma State werd zaterdag een prachtige zee van gehaakte dekens uitgelegd. Daarachter een aantal de vrouwen die hebben meegeholpen.

GROU - Zaterdagochtend was er weer haakcafé in MFC Friesma State. Dit is een initiatief van drie Grouster vrouwen en wordt elke 1e zaterdagochtend van de maand georganiseerd. Iedereen kan meedoen.
Er wordt aan verschillende projecten gewerkt en ook is er een gezamenlijk project ‘De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld’. Dit project is in het kader van Kulturele Haadstêd 2018 opgezet door twee dames uit Leeuwarden. De groep haaksters wordt steeds groter en daarmee ook het aantal Granny’s (gehaakte vierkantjes of oma’s vierkantjes). De basis is een vierkantje van 10x10 cm en met 280 vierkantjes kun je dan een deken van 140x200 cm maken. De laatste maanden zijn er heel veel vierkantjes gehaakt en zijn de eerste 13 dekens aan elkaar verbonden. Dit resulteerde in een prachtige zee van dekens in de hal van Friesma State. >>

Kees van den Bosch start PART Techniek

Geschreven door redactie op 05 februari 2016 17:15

Iris Mulder, Kees van den Bosch en medewerker Imad Zibari voor bedrijfspand.
Iris Mulder, Kees van den Bosch en medewerker Imad Zibari voor bedrijfspand.

GROU - Grouster Kees van den Bosch (34) opende deze week met compagnon Iris Mulder (25) detacheringsbureau PART Techniek. "Sinds 2006 heb ik diverse commerciële en leidinggevende functies gehad bij werelds grootste HR dienstverlener. Ik heb er altijd met erg veel plezier gewerkt, en mij goed kunnen ontwikkelen en ontplooien. Maar kort geleden ben ik er vertrokken, want ik had het gevoel dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. En Iris had hetzelfde. Met ons nieuwe bedrijf zullen we door technieken uit de online media te gebruiken en de toepassing van de PART Techniek Vacaturekit, innovatief zijn in de technische recruitmentwereld", aldus Kees.
Het bedrijf zit in een kantoorpand aan De Finnen 10 in Grou. Kees en Iris worden bijgestaan door medewerker Imad Zibari. PART Techniek helpt technici vanaf MBO-4 aan een baan of een passend project als zelfstandige in de machinebouw, werktuigbouwkunde, levensmiddelensector, elektrotechniek of industrie.

Politie pakt vluchtende woninginbrekers

Geschreven door redactie op 05 februari 2016 13:17

Politie pakt vluchtende woninginbrekers
De politie rekende de twee verdachten vanochtend bij Goutum in.

GROU - De politie heeft vrijdag aan het einde van de ochtend bij Goutum een 28-jarige Leeuwarder en een 38-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van woninginbraak. Het duo werd betrapt toen ze bij een woning aan de Prinses Beatrixweg in Grou probeerden in te breken. Ze stapten snel in een auto en gingen er vandoor. Getuigen waarschuwden direct via 112 de politie. Daarbij werd een goed signalement van de twee doorgegeven en ook een beschrijving van de auto en een kenteken. Meerdere agenten keken uit naar het voertuig. Op de Overijsselselaan bij Goutum werd de auto gezien. De bestuurder kreeg een stopteken, waarna de twee inzittenden werden aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De auto van de mannen is in beslag genomen.

Gratis Siem en Sanne boek winne?

Geschreven door redactie op 05 februari 2016 12:17

'Siem en Sanne sjogge Sint Piter' is in bysûnder lês- en foarlêsboek foar bern tusken de 3 en 7 jier. In boek mei prachtige yllustraasjes en in spannend ferhaal.
'Siem en Sanne sjogge Sint Piter' is in bysûnder lês- en foarlêsboek foar bern tusken de 3 en 7 jier. In boek mei prachtige yllustraasjes en in spannend ferhaal.

GROU - Siem en Sanne binne de haadpersoanen yn ’e berneboeken fan Grouster skriuwster Hendrika Vis-de Ruiter en yllustrator Bernard Roorda út Boalsert. It nije boek 'Siem en Sanne sjogge Sint Piter' is in echt Grouster boek. By de oankomst fan Sint Piter op sneon 13 febrewaris, krijt Sint Piter it earste boek útrikt troch boargemaster Ferd Crone. Unyk, omdat it it earste berneboek is dat skreaun en makke is foar Sint Piter.
Bestelle jo hjir foar de 13e in boek, dan meitsje jo kans op ien fan de twa gratis eksimplaren dy’t de utjouwer fia De Grouster beskikber stelt. Bestelde boeken wurde snein 14 febrewaris besoarge. In boek kostet 10 euro. Sjoch ek hjir.

Antieke klokken uit woning gestolen

Geschreven door redactie op 04 februari 2016 15:49

GROU - Uit een woning aan de Stationsweg in Grou zijn vandaag o.a. antieke klokken gestolen. De daders kwamen het huis via de achterkant binnen. De diefstal heeft donderdag tussen 7.45 en 12.30 uur plaatsgevonden. De politie zoekt getuigen (tel. 0900-8844).

Sint Pitersjoernaal dit jaar met letters voor spel

Geschreven door redactie op 04 februari 2016 08:55

Klik op het driehoekje om de video te starten. (Duur: 15:13 min.)

GROU - Vanaf vandaag is het Sint Pitersjoernaal weer te bekijken. Alles lijkt zonder problemen te gaan verlopen, maar tijdens het journaal wordt duidelijk dat er toch wat aan de hand is..
De kinderen zullen dit sjoernaal waarschijnlijk vaker bekijken. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat er drie letters van het letterspel in het sjoernaal verstopt zitten. Ook op de Sint Piterbeurs, bij de aankomst van Sint Piter en tijdens de Keapsnein zijn letters verstopt. Hebben de kinderen alle letters gevonden, dan kun je er een woord van 'puzzelen'. De oplossing van de letterpuzzel moet worden ingeleverd voor het uitzwaaien van Sint Piter, op zondag 21 februari tussen 16:30 uur en 17:00 uur, in de muziektent op It Grien. Direct daarna maakt Swarte Pyt de winnaars van het letterspel bekend door een tal goede oplossingen te trekken. Er zijn mooie prijzen te winnen. Letterpuzzelkaarten zijn af te halen op de Sint Piterbeurs, bij Bruna Grou en Bakkerij Andringa.

Voorwaardelijke werkstraf voor deuk in auto

Geschreven door redactie op 03 februari 2016 17:26

LEEUWARDEN/GROU - Een incident op het parkeerterrein bij de Jumbo in Grou leverde een 28-jarige inwoner van Arum woensdag een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur op. De Arumer had een deuk geschopt in een autoportier.
De beschadigde auto behoorde toe aan een man die even eerder een foto had gemaakt van het bedrijfsbusje waar de Arumer en zijn vrienden in reden. Het busje was, met twee andere auto's, op zondag 15 februari 2015 met piepende banden het parkeerterrein op gereden. Tot grote schrik van de aanwezigen. Een man die net boodschappen had gedaan maakte een foto van het busje. Mogelijk met de bedoeling het bedrijf te laten weten hoe er in de weekenden met de bedrijfsbusjes werd omgesprongen. >>

Vandaag in #Grou eerst perioden buiige regen, later ook wat zon en buien. Matige wind uit ZW ruimend WNW en iets toenemend. Tx ca 7 °C.

Meteo Grou

Goemoarn. Het regent in #Grou bij 3,4 °C, 986 hPa, RV 96 %. De wind is zwak en komt uit WZW. Neerslag 7,6 mm.

Meteo Grou