Man (26) aangehouden voor vernielingen

Geschreven door redactie op 22 november 2014 16:03

GROU - De politie heeft zaterdagmorgen in de omgeving van de Nijdjipstrjitte in Grou een 26-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht in de Nijdjipstrjitte vernielingen te hebben gepleegd. De politie onderzoekt de zaak verder. De vernielingen werden rond 5.15 uur ontdekt door een getuige, die die politie waarschuwde.

Scholen gestopt met Sint Maartenoptocht

Geschreven door redactie op 21 november 2014 16:25

Scholen gestopt met Sint Maartenoptocht
De lampionnenoptocht van de scholen start sinds een paar jaar bij Friesma State. Deze van 11 november jl. was de laatste die ze organiseerden.

GROU - De lampionnenoptocht op de avond van Sint Maarten was de laatste die door het Grouster onderwijs is georganiseerd. De beide Grouster basisscholen vinden dit geen taak van het onderwijs. Men hoopt dat een andere Grouster vereniging of instelling de organisatie van de tocht oppakt. "We blijven natuurlijk wel lampionnen maken en liedjes aanleren", zo schrijft directeur Johan Meesters van CBS Nijdjip in de nieuwsbrief van zijn school.

Grouster vrouw bekeurd voor geluidsoverlast

Geschreven door redactie op 20 november 2014 17:38

GROU - De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een bewoonster van de Paviljoenstraat in Grou. De meldkamer kreeg afgelopen nacht rond middernacht klachten over geluidsoverlast. Om 00:20 uur waren agenten ter plaatse bij de betreffende woning. Bij een volgende constatering van geluidsoverlast, nemen de agenten de muziekapparatuur in beslag.

Receptenwedstrijd voor snert of gehaktbal

Geschreven door redactie op 20 november 2014 11:02

GROU - Hotel Restaurant Oostergoo houdt een receptenwedstrijd voor eigengemaakte snert of gehaktbal. Wie op zaterdagmiddag 13 december een van deze zelfgemaakte lekkernijen aanlevert bij dit Grouster bedrijf, dingt mee. De kok van Oostergoo maakt het gerecht warm en de koks Joop Braakhekke, Albert Kooy en een mystery guest vellen het oordeel. De lekkerste gerechten komen op de lunchkaart. De winnaar ontvangt bovendien een beker!

Vanavond Vriendinnenavond bij De Entoeraazje

Geschreven door redactie op 19 november 2014 18:07

Dochter Annette Folkerts in de tent voor de winkel aan de Gedempte Haven. (Foto: Frans Stegeman)
Dochter Annette Folkerts in de tent voor de winkel aan de Gedempte Haven. (Foto: Frans Stegeman)

GROU - Cadeau- en woonwinkel De Entoeraazje in Grou is sinds kort helemaal in kerstsfeer. Voor het bedrijf staat een kerststalachtige tent. Zo ben je, voor je de winkel binnenkomt, al in de goede sfeer.
Vanavond (woensdag) organiseert De Entoeraazje van 7 tot 9 uur een
Vriendinnenavond. Afgelopen voorjaar was zo'n zelfde avond een succes! In samenwerking met bloemenbedrijf Bloemtique laat Marjon Folkerts zien hoe u uw huis voor de komende gezellige tijd van het jaar kunt decoreren! Daarnaast krijgen kopers 10% korting op alle cadeau- een woonaccessoires. Uiteraard staat de koffie en thee klaar met iets lekkers erbij! "En neem je buurvrouw of vriendin mee", aldus eigenaresse Marjon Folkerts.

Wachet auf en Lux Aeterna in Sint Piterkerk

Geschreven door redactie op 19 november 2014 11:48

GROU - Op zondagmiddag 23 november, op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, wordt in de Sint Piterkerk een bijzonder concert uitgevoerd door koor, solisten, ensemble en orgel. Zowel de cantate 'Wachet auf, ruft uns die Stimme' van J.S. Bach als het 'Lux Aeterna' van de Deense M. Lauridsen staan op het programma.
'Wachet auf, ruft uns die Stimme' is een van de beroemdste cantates van Bach uit 1731, gebaseerd op de Bijbelse gelijkenis van de tien maagden en een aantal dichtregels uit het Bijbelboek Hooglied.

Grouster automobilist (49) in de fout

Geschreven door redactie op 18 november 2014 10:31

GROU - Een 49-jarige automobilist uit Grou is maandagmorgen op de Canadezenlaan in Leeuwarden aangehouden door de politie. Het bleek dat zijn rijbewijs verlopen was, de auto niet verzekerd was en dat een geldige APK ontbrak. De Grouster krijgt proces-verbaal.

Vogelgriep: Wilhelminapark tot donderdag dicht

Geschreven door redactie op 17 november 2014 14:04

De Hoannepôle spande linten over de vijver om wilde watervogels te weren.
De Hoannepôle spande linten over de vijver om wilde watervogels te weren.

GROU - De gemeente gaat maandagmiddag het Wilhelminapark in Grou sluiten door borden te plaatsen, aldus een woordvoerster. De sluiting geldt tot donderdag en is het gevolg van uitbraak van vogelgriep in Hekendorp (Utrecht). Eerder vandaag werd al besloten kinderboerderijen te sluiten. De beheerder van het park, Stifting De Hoannepôle, nam zelf al maatregelen waardoor de kans op uitbreiding van de ziekte verkleind wordt. Zo verblijven de kippen in het kippenhok, waardoor zij zo weinig mogelijk in contact komen met wilde vogels. Over de vijver van de watervogels zijn linten gespannen om wilde vogels zoveel mogelijk te weren en bezoekers mogen geen brood voeren aan eenden en pauwen die zich buiten het verblijf bevinden. Daardoor wordt het contact met de dieren beperkt.

Vertraging door gekantelde camper op A32

Geschreven door redactie op 17 november 2014 12:04

GROU - Op de A32 (rijbaan Grou - richting Leeuwarden) is vanmorgen rond 11.40 uur een camper gekanteld. Dat gebeurde ter hoogte van Idaerd. De chauffeur van de camper is gecontroleerd door ambulancepersoneel. Ook de brandweer van Grou rukte uit. Als gevolg van het ongeluk is één rijstrook afgesloten. Het verkeer moet rekening houden met vertraging.

Nieuwe plek voor materieel IJswegencentrale

Geschreven door redactie op 17 november 2014 11:35

Bestuur en vrijwilligers van de IJswegencentrale in hun nieuwe onderkomen.
Bestuur en vrijwilligers van de IJswegencentrale in hun nieuwe onderkomen.

GROU - IJswegencentrale (IJWC) Idaarderadeel in Grou heeft na 25 jaar eindelijk een goed onderkomen! De sterk verouderde hokken in het Wilhelminapark zijn afgelopen weken verruild voor een loods op de voormalige gemeentewerf aan de Oedsmawei. Hier stonden voorheen de vrachtwagens van de gemeente Boarnsterhim. Nu staan alle baanveegautootjes en borstelmachines van de IJWC er mooi op een rij. De verwijs- en waarschuwingsborden voor op het ijs, komen in een stellage te staan. "Dizze nije romte sit als getten", aldus vice-voorzitter Johannes de Vries van de IJswegencentrale Idaarderadeel. De ligging vlakbij de Rjochte Grou is ook handig. Zo kunnen de banenvegers via een helling naast Molenaar's hal zo het ijs van de Rjochte Grou oprijden. Ook is de ruimte goed verwarmd en beveiligd met een alarminstallatie. Helaas kon er afgelopen winter niet geschaatst worden, maar het onderhoud en alle andere kosten gaan door. Ook de inrichting van de nieuwe locatie kost het nodige. Begin december bezoeken Bart van der Wijk en Fokke Kramer van de IJswegencentrale bedrijven en winkels in Grou voor een vrijwillige bijdrage.