Philip Schippers liep Kennedymars Fryslân weer

Geschreven door redactie op 29 augustus 2016 20:24

Philip Schippers oogt vlak voor de finish, om 19.58 uur, nog zo fris als een hoentje.
Philip Schippers oogt vlak voor de finish, om 19.58 uur, nog zo fris als een hoentje.

GROU - Grouster Philip Schippers liep zaterdag -net als vorig jaar- de Kennedymars Fryslân, een wandeltocht van 80,467 kilometer! Dit jaar werd het in samenwerking met Sport Driewo uit Driezum georganiseerd onder de naam Klavertje 4 wandeltocht/Kennedymars Fryslân.
Philip startte om 04.30 uur en en had 18 uur de tijd. "Vorig jaar was het een nacht doorlopen met om 22.00 uur de start en een maximumtijd van 20 uur". Toen liep hij samen met zijn vrouw Jenny, maar dit jaar liep ze niet mee maar was ze zijn persoonlijk verzorgster.  
Schippers: "Ik heb de 80,467 km zaterdag 1,5 uur sneller gelopen, nl. in 15 uur en 40 minuten. Ik ben hier erg tevreden over. Op wat pijnlijke tenen na, had ik geen centje pijn!"

Weer fietsbanden lek in stalling treinstation

Geschreven door redactie op 29 augustus 2016 13:34

Van een groot aantal fietsen in de stalling was een band lek geprikt.
Van een groot aantal fietsen in de stalling was een band lek geprikt.

GROU - In de nacht van zaterdag op zondag jl. zijn van een groot aantal fietsen in de stalling van het treinstation banden lek geprikt.
Tussen 17 en 20 augustus gebeurde dat ook al. Toen werden er bij de politie bijna 60 lekke banden gemeld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gratis 'Zang & Rap Try out' voor kids

Geschreven door redactie op 29 augustus 2016 12:35

GROU - Op zaterdag 3 september is er voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar een Zang & Rap Try out in Grootcafé Treemter! Het is van 12.00 tot 16.00 uur. Deelname is -net als bij het Springkussen Spektakel- gratis, mede dankzij een bijdrage van Pleatslik Belang Grou en de medewerking van Cor Veenstra van de Treemter. Aanmelden via deze link.
Ieder kind die kennis wil maken met Zang of Rap is welkom. De Try Outs worden begeleid door professionele docente Leonie Peerboom, ofwel Lovely Leonie voor Zang en Kuo Weh Ho, of MC Siroc, voor Rap.

Grouster had hennepkwekerij en mogelijk vuurwapen

Geschreven door redactie op 25 augustus 2016 22:50

GROU - De politie hield donderdagavond in de Vegelinstraat in Leeuwarden een 34-jarige inwoner van Grou aan. Hij wordt verdacht van vuurwapenbezit en het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Na een tip over de aanwezigheid van een vuurwapen in de auto van de man werd een onderzoek ingesteld. De politie trof de geparkeerde auto van hem aan in de Ypeijstraat. De bestuurder was daarbij niet aanwezig maar werd lopend op de Vegelinstraat aangetroffen. Op aanroepen liep hij bij de agenten vandaan en verder bleek dat hij onvast ter been was. Uiteindelijk besloot hij aan de controle en zijn aanhouding mee te werken. Hierbij werd bij hem geen vuurwapen aangetroffen maar enkele meters van hem vandaan werd op de grond een doorgeladen pistool en een volle patroonhouder aangetroffen. De verdachte weigerde mee te werken aan een bloedproef. In de woning van de verdachte aan de Hoxma in Grou werd een hennepkwekerij met 300 planten aangetroffen. De planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken vrouw veroorzaakt botsingen op A32

Geschreven door redactie op 24 augustus 2016 20:05

GROU - Woensdagmiddag rond 17.25 uur ontstond er een ongeval op de A32, tussen Akwadukt Mid-Fryslân en de afslag Grou. Een bestuurster nam de afslag naar Grou te laat en botste vervolgens tegen vier auto's. Ze bleek zwaar onder invloed van alcohol. Op het buro blies ze 1210 Ug/l. De politie heeft haar rijbewijs ingevorderd. Bij het ongeval waren vier auto's betrokken. Ambulancemedici hebben de inzittenden onderzocht. Een 20-jarige inwoonster van Grou is met onbekend letsel naar het MCL vervoerd.
Het ongeval zorgde voor lange files op de oostelijke rijbaan van de A32.

Politie zoekt gedupeerden lekgestoken banden

Geschreven door redactie op 20 augustus 2016 23:24

Politie zoekt gedupeerden lekgestoken banden
Zeker 10 banden van fietsen van treinreizigers zijn lekgestoken.

GROU - De afgelopen dagen zijn van fietsen, die in de stalling van treinstation Grou-Jirnsum stonden, één of meer banden lekgestoken. Wijkagent Thomas Bambach weet van zeker 10 banden, maar het zouden er best meer kunnen zijn. Hij vraagt gedupeerden (via internet) aangifte te doen. Ook tips van getuigen zijn welkom (via 0900-8844).

Update: Naar aanleiding van deze oproep hebben zich meer gedupeerden gemeld. Het aantal lekke banden dat bij de politie gemeld is, is thans 57!

Woninginbraak zonder buit

Geschreven door redactie op 18 augustus 2016 10:50

GROU - In een woning in de Koningin Julianastraat is tussen zaterdag en gisteren (woensdag) ingebroken. De bewoners waren niet thuis. De inbrekers hebben de hele woning doorzocht, maar uiteindelijk niets meegenomen. De politie vraagt tips van mensen die mogelijk iets gezien hebben. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Woninginbraak aan De Fûke

Geschreven door redactie op 16 augustus 2016 11:47

GROU - Maandagochtend tussen 3.00 en 6.00 uur is ingebroken in een woning aan De Fûke in Grou. Het ongewenst bezoek verschafte zich toegang via een raam aan de achterzijde, waarna de woning doorzocht werd. Het is nog niet bekend of de inbrekers iets buitgemaakt hebben. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Video: Grouster skûtsje derde in eindklassement!

Geschreven door redactie op 12 augustus 2016 22:26

Klik op het driehoekje om de video te starten.

GROU - Schipper Douwe Azn. Visser van het Grouster SKS-skûtsje zeilde vandaag zijn mooiste race van dit kampioenschap. Dat zegt hij in onze fraaie video van vandaag! Doarp Grou won de finale op de Snitser Mar, hetgeen onze skûte toch nog een derde plek in het eindklassement opleverde. Grou liep liefst drie minuten voor op de nummer twee van vandaag: Joure.
Earnewâld (met schipper Gerhard Pietersma) werd -zoals ook verwacht- tweede in het klassement. De Sneker Pan werd vandaag derde maar Douwe Jzn. Visser had donderdag het kampioenschap van 2016 al in de zak! Uit handen van Commissaris van de Koning John Jorritsma ontving Douwe Visser van Sneek vanmiddag het Sulveren Skûtsje!

Gratis Springkussen Spektakel voor kinderen

Geschreven door redactie op 12 augustus 2016 22:06

GROU - Op zaterdag 20 augustus kunnen kinderen gratis een leuke dag beleven. Kids tussen de 4 en 12 jaar die niet of niet meer met vakantie zijn, kunnen dan naar het Springkussen Spektakel. Het springkussen-evenement is tussen 10 en 16 uur in MFC De Boei (Kievitstraat 3). Het wordt georganiseerd door Stichting Spotlights en mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Pleatslik Belang Grou. Ook is er een grabbelton (voor € 1,- altijd prijs) en een loterij met mooie prijzen.
Stichting Spotlights organiseert activiteiten en evenementen voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen op het gebied van cultuur, sport en actieve vrije tijdsbesteding.

No tweets found.