Monteurs Sloepenmarkt staan hele jaar klaar

Geschreven door redactie op 17 april 2014 17:22

Lekker varen met een cabin cruiser op het water bij Grou.
Lekker varen met een cabin cruiser op het water bij Grou.

GROU - Sloepenmarkt heeft steeds meer schepen in reparatie en onderhoud. "We worden goed gevonden door onze klanten", aldus Bart van den Berg van het familiebedrijf aan de Singel in Grou. Vanwege de toegenomen drukte, zoekt het bedrijf een werkplaatsmedewerker. Die wordt verantwoordelijk voor het 'refitten' van de schepen.
In de winter geven de mensen van Sloepenmarkt grondige onderhoudsbeurten in hun professionele werkplaats. Maar ook in de zomer staan de scheepsmonteurs klaar voor onverhoopte reparaties. Ze zijn gespecialiseerd in sloepen en cruisers en hebben jarenlange ervaring in reparaties, onderhoud en refit. Ook voor alle andere werkzaamheden -zoals de inbouw van navigatieapparatuur of een boegschroef- staan de monteurs paraat. Van den Berg: "Wij zijn watersporters in hart en nieren, zo mogen we onszelf wel omschrijven bij Sloepenmarkt. Vader en zoon delen dezelfde passie: watersport en sloepen. Wij vinden het een voorrecht samen een watersportbedrijf te runnen waar alles draait om de sloep en cruiser en het plezier er omheen. En dat we dit vanuit het prachtige watersportdorp Grou mogen uitvoeren, maakt het plaatje voor ons helemaal compleet."

Politie zoekt veroorzaker ongeluk A32

Geschreven door redactie op 17 april 2014 15:55

GROU - Donderdagochtend om 9.10 uur raakte op de A32 bij Grou een blauwe Seat Ibiza links in de vangrail. De bestuurster, een 27-jarige vrouw uit Steenwijk, moest uitwijken voor een achteropkomende zwarte VW Golf. Deze auto reed na het ongeluk door. Het slachtoffer is erg geschrokken. Getuigen graag bellen met de politie, op 0900-8844.

Oud-Grousters houden toneelmarathon in Grou

Geschreven door redactie op 16 april 2014 09:50

Klaasje Postma en Freark Smink repeteren het stuk in hun tuin in Britswerd.
Klaasje Postma en Freark Smink repeteren het stuk in hun tuin in Britswerd.

GROU - Oud-Grousters Freark Smink en Klaasje Postma spelen deze herfst de Friese editie van het toneelspel DOEK! van Maria Goos. De repetities zijn al begonnen. De voorstellingen zijn van 16 oktober tot en met 14 december. Een heuse toneelmarathon, want het echtpaar speelt dan 4 keer per week op donderdag-; vrijdag-; zaterdagavond en zondagmiddag. Alle voorstellingen worden gehouden in Oostergoo in Grou. De grote zaal wordt omgebouwd tot een gezellig theater. Smink en Postma stonden hier voor het eerst in 1975 samen op de planken. "Grou, dêr’t men al jierren útsjocht nei in knappe toanielseal, wurdt troch DOEK! tydlik it toanieldoarp fan it noarden", aldus Smink.

Inbraak in vakantiewoning op De Burd

Geschreven door redactie op 15 april 2014 20:26

GROU - Van zondag op maandag is ingebroken in een vakantiewoning op eiland De Burd bij Grou. Het huisje staat ter hoogte van de Sitebuorster Ie. De inbrekers hebben het nodige buit gemaakt, waaronder een rubberbootje. Een getuige heeft bij het huisje een witte ijzeren kruiser van 9 meter lang zien liggen. Mogelijk hebben de opvarenden met deze inbraak te maken. Wie tips heeft, kan bellen met de politie op 0900-8844.

Boothuurders krijgen folder over brugbediening

Geschreven door redactie op 15 april 2014 17:27

De aannemer is de komende weken nog vaak bij de schakelkast van de brug.
De aannemer is de komende weken nog vaak bij de schakelkast van de brug.

GROU - Wie een boot huurt bij bedrijven achter de fietsbrug over de Rjochte Grou, krijgt binnenkort van de verhuurder een folder. Hierin instructies voor het bedienen van de (nieuwe) fiets- en voetgangersbrug. De folder wordt gemaakt door de gemeente Leeuwarden, in overleg met de verhuurbedrijven en jachtwerven die achter de brug zitten. Ook huurders en eigenaren van open ligplaatsen en boxen in schiphuizen krijgen zo'n folder, aldus Marianne van der Linden van de gemeente.
De brug werd zaterdag officieel geopend. Wethouder Harry van der Molen zei toen dat er best een storing kan ontstaan, ook al is de brug twee weken lang goed getest. Zo kan het gebeuren dat de schipper die een opening wil per ongeluk op de noodknop drukt, of op beide knoppen tegelijk. Afgelopen weekend zorgden baldadige jongeren ook voor storing. Dankzij 'buurman’ Bruinsma van de brug, kon de storing verholpen worden. Totdat gemeente en aannemer een definitieve oplossing hebben gevonden, zullen Bruinsma en de havenmeester een eventuele storing verhelpen.

Skûtsje Bier 2014 heet 'Dubbel Genomen'

Geschreven door redactie op 15 april 2014 00:39

BPGG-voorzitter Henk Mulder en Elwin Rinsma van De Bierhalle tappen het eerste biertje.
BPGG-voorzitter Henk Mulder en Elwin Rinsma van De Bierhalle tappen het eerste biertje.

GROU - Het Grouster Skûtsje Bier 2014 van Bier Proef Groep Grou (BPGG) heet 'Dubbel genomen'. Het is een blond dubbel bier, met een alcoholpercentage van 7%. 'Dubbel genomen' is vrij donker van kleur en zal met name bockbierliefhebbers plezieren. Het eigen bier werd zaterdag voor de 19de keer in het 21-jarig bestaan van de BPGG gepresenteerd in De Bierhalle. Vanwege productietechnische problemen -en daardoor te weinig tijd- kon het bier niet op grotere schaal worden gebrouwen. Het wordt daarom aangeboden in kleine 33 cl. flesjes. Volgend jaar hoopt de BPGG het bier weer in de bekende 75 cl. flessen aan te bieden.

Inloopbijeenkomst over fietspad door Leechlân

Geschreven door redactie op 14 april 2014 16:14

GROU - Het ontwerp voor het aan te leggen fietspad door het Leechlân tussen Grou en Wergea nadert zijn definitieve vorm. Omdat de gemeente Leeuwarden de bewoners op de hoogte wil houden, is er komende woensdag (16 april) een inloopbijeenkomst in Hotel Oostergoo. Iedereen kan tussen 19.30 en 21.30 uur, op het tijdstip dat het hem of haar schikt, binnenlopen.

Woensdag: chocolade paaseieren-actie

Geschreven door redactie op 14 april 2014 15:23

GROU - Woensdag 16 april komen de jeugdleden van de Grouster badmintonclub Raak 'm weer bij de deuren langs met chocolade paaseieren. Een zakje kost € 2,50, 2 zakjes voor € 5,- en de speciale paasaanbieding dit jaar is 3 zakjes voor € 6,-! Wie buiten Grou woont en ook deze lekkere paaseieren wil hebben, kan woensdag tussen 18.00 en 20.00 uur in sporthal De Twine langskomen.

Inwoonster Reduzum wint schilderijenwedstrijd

Geschreven door redactie op 14 april 2014 10:27

De prijswinnaars met Yneke Fokkens van Het Pand. Tussen Sylkeninginne en hofdame staat kunstenaar Tjeerd Landman, die de jury bijelkaar bracht. (Foto: Jikkie Cats)
De prijswinnaars met Yneke Fokkens van Het Pand. Tussen Sylkeninginne en hofdame staat kunstenaar Tjeerd Landman, die de jury bijelkaar bracht. (Foto: Jikkie Cats)

GROU - Schilderijententoonstelling Kunstreken in Grou is gewonnen door mevrouw S. Velstra uit Reduzum. Haar schilderij 'Bugatti', kreeg de meeste waardering van de jury.  Mevrouw Veldstra kreeg de hoofdprijs van € 150,- uit handen van Sylkeninginne Thea Andringa en hofdame Maartje de Goede. Tweede werd mevrouw J. de Vries uit Leeuwarden en 3e mevrouw P. Maas uit Sneek. Mevrouw Borger-Visser uit Hurdegaryp kreeg van het publiek de meeste punten. De schilderijenwedstrijd voor amateurs trok 87 deelnemers. Hun inzendingen werden getoond in galerie Het Pand in de Hoofdstraat en omliggende winkels.

Berber Kerkhof 3e bij Kunstbende Friesland

Geschreven door redactie op 14 april 2014 10:07

GROU - De 17-jarige Berber Kerkhof uit Grou is zaterdag 3e geworden op het onderdeel Fashion van Kunstbende Friesland. De eerste prijswinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kunstbende op 3 mei in Amsterdam. Maar Berder krijgt net als alle winnaars een prijzenpakket en een coachingstraject: talentontwikkeling door workshops, optredens en ontmoetingen met inspirerende professionals.
Kunstbende Friesland werd gehouden in De Lawei in Drachten. Met 80 acts beklommen ruim 180 jongeren het podium. Ze konden zich inschrijven voor zeven categorieën: Taal, DJ, Film & Animatie, Dans, Muziek, Fashion en Expo. Het thema was Wordt Vervolgd… 

Gevulde middag op de redactie van De Grouster. Mails, tekst redigeren en banner laten maken. En fout werkende banner doet het weer. #Grou

Kor Hylkema

#Grou A32. Op 17 apr 09.10o auto bedarret links yn fangrail troch ûtwiken foar VWgolf. Die ried troch. Tsjûge? 0900-8844. #Frysk.

Politie Leeuwarden