Avond HSV Idaarderadiel met Dietmar Isaiasch

Geschreven door redactie op 16 september 2014 14:35

GROU - Vrijdag 19 september is in Zeilcentrum Grou een bijeenkomst van Hengelsportvereniging Idaarderadiel. Dan leidt visdeskundige Dietmar Isaiasch de aanwezigen weer door zijn wereld van vissen. Ook is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. De inloop is vanaf 19.30 uur en als het weer een beetje redelijk is geeft Dietmar demonstraties vanaf de kant. Als het te donker is geworden gaat men binnen verder. Er worden weer mooie- en leerzame dia's getoond en hengelsportspecialist De Fuik te Leeuwarden biedt het laatste op het gebied van kunstaas(vissen) voor een scherpe prijs aan. De avond is primair bedoeld voor de leden van Hsv Idaarderadiel maar belangstellenden zijn van harte welkom. Toegang gratis.

'De middenstân ferstiennet' wint Stappersjûn

Geschreven door redactie op 16 september 2014 10:34

Paul Frank Feenstra van 'de middenstân ferstiennet' op het podium. (Foto: Frans Stegeman)
Paul Frank Feenstra van 'de middenstân ferstiennet' op het podium. (Foto: Frans Stegeman)

GROIU - Op een redelijk bezochte slotavond van de Grouster merke, waren er optredens van No Matter en Vangrail. Hier publieksfoto's. Die avond werden ook de prijzen voor de fraaist verklede individuen of groepen tijdens de Stappersjûn bekend gemaakt. De eerste prijs (€ 150,-) was voor 'de middenstân ferstiennet'. Deze groep kondigde aan dat er in Grou een Action, Bakker Bart en Scapino zouden worden gevestigd waardoor de Grouster middenstand zou 'verstenen'. Dat werd door hen tijdens de Stappersjûn fraai uitgebeeld. Tweede prijs (€ 100,-) was voor het promotieteam van het WK Klúnen 2015 en de derde prijs (€ 50,-) voor de aller-aller-allerlaatste schuimparty (discotheek de Treemter).

Agenten betrappen Grouster op vernieling fiets

Geschreven door redactie op 15 september 2014 16:58

GROU - De politie heeft zondagmorgen om 00.20 uur een inwoner van Grou aangehouden. De agenten zagen dat hij bij de sporthal aan de Tjallinga in Grou tegen een fiets schopte. De eigenaar van het rijwiel heeft inmiddels aangifte van vernieling van zijn fiets gedaan. De Grouster heeft de ontstane schade vergoed.

Pontje Gastvrij Grou vaart nog twee weekenden

Geschreven door redactie op 15 september 2014 15:02

Schipper Marten Visser (met pet) zet weer een aantal gasten over.
Schipper Marten Visser (met pet) zet weer een aantal gasten over.

GROU - Pontje Gastvrij Grou vaart vanaf vandaag alleen nog maar op vrijdag, zaterdag en zondag (op 19, 20 en 21 en voor het laatst op 26, 27 en 28 september).
Afgelopen seizoen zijn er (tot en met zondag gerekend) 7051 betalende klanten de Rjochte Grou overgezet. Dit seizoen is voor het eerst de avonddienstregeling (7 weken tijdens de vakantieperiode) van kracht. 1099 mensen maakten hier gebruik van.

Met Jelle B. in optocht naar het matinee

Geschreven door redactie op 15 september 2014 10:01

Jelle B. op de motorkap van de Méhari. Links een deel van zijn 'gevolg'.
Jelle B. op de motorkap van de Méhari. Links een deel van zijn 'gevolg'.

GROU - Zo'n 15 leden van FFF kwamen maandagochtend om 9 uur naar Friesmastate om in optocht naar het matinee in De Twine te lopen. Zij deden dat onder muzikale begeleiding van zanger/troubadour Jelle B. uit Wytgaard. Die zat op de motorkap van de rode Méhari, terwijl hij zijn liedjes zong en speelde. Hij werd verstrekt door een geluidsinstallatie. De route naar de sporthal liep via de Oostergoostraat, Ghalinga, Hoxma en Tjallinga. Aanwonenden stonden voor de ramen of zelfs in de voordeur.
Het matinee duurt tot 12.30 uur. Om 14.00 uur beginnen de volksspelen.

Collecte voor KWF brengt bijna € 4300,- op

Geschreven door redactie op 14 september 2014 12:32

GROU - De collecte voor KWF Kankerbestrijding in Grou heeft € 4.270,17 opgebracht. Annemieke Nuiten-Roorda is tevreden met dit bedrag en wil vooral alle collectanten hartelijk bedanken voor hun inzet. Wie de collectant gemist heeft, kan nog online een gift overmaken.

Winteraktiviteiten UVV Grou beginnen weer

Geschreven door redactie op 14 september 2014 12:19

GROU - UVV Grou begint na de merke met de winteraktiviteiten voor ouderen. Deze zijn ook dit jaar weer Zangkoor Hjerstmeldij en gymnastiek. De gymnastiek begint op woensdag 17 september van 9.45 - 10.45 in de Twine. Informatie bij mevr. A. Terpstra, tel. 622544.
Het koor begint op maandag 22 september van 14.30 - 15.30 in de Doopsgezinde kerk van Grou. Informatie bij mevr. T. Leistra, tel. 623629.  Voor vervoer kan eventueel worden gezorgd.
UVV Grou is te bereiken via grou.uvvnoord.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Oude BB-bunker in Grou geliefd bij publiek

Geschreven door redactie op 13 september 2014 18:09

Ook Sylkeninginne Thea Andringa en hofdame Maartje de Goede bezochten de bunker. Achter hen de wachtrij.
Ook Sylkeninginne Thea Andringa en hofdame Maartje de Goede bezochten de bunker. Achter hen de wachtrij.

GROU - Ruim zevenhonderd belangstellenden brachten zaterdag een bezoek aan de ondergrondse commandopost aan de Burstumerdyk in Grou. De bunker van de voormalige Bescherming Bevolking was ter gelegenheid van Open Monumentendag tussen 11 en 16 uur open. Voor 12 uur waren er al 500 bezoekers geteld. Op dat moment was er een wachtrij van een uur. "Maar er was geen enkele klacht of wanklank", aldus Frans Stegeman, die namens de Stichting Nationale Collectie Bescherming Bevolking (NCBB) de publiciteit verzorgde. Sylkeninginne Thea Andringa en hofdame Maartje de Goede namen tegen 12 uur ook een kijkje in de bunker. Het was hun allerlaatste klus.

Toscaans bruidspaar op merke 'getrouwd'

Geschreven door redactie op 13 september 2014 01:37

Het Toscaanse paar, gespeeld door Herman Tichelaar en Sanne Engelsma.
Het Toscaanse paar, gespeeld door Herman Tichelaar en Sanne Engelsma.

GROU - Het bruidspaar Camillio Borromeo en Bella Rossi is vrijdagavond in De Twine in de echt verbonden. Het Toscaanse paar raakte tijdens zeilvakanties in Friesland verknocht aan Grou en wilde hier trouwen. Er moesten zoveel mogelijk Grousters op hun huwelijksfeest komen, reden om hier de openingsavond van de Grouster merke voor uit te zoeken.. Het paar werd gespeeld door Herman Tichelaar en Sanne Engelsma en er werd uiteraard niet echt getrouwd.
Vice-voorzitter Ronald de Jong van FFF huldigde tijdens een muziekpauze amazone Rixt van der Horst uit Grou. Ze haalde vorige maand twee gouden medailles op het WK Paradressuur in Frankrijk. Tot slot werd afscheid genomen van de Sylkeninginne en Hofdame en van Hendrik-Dirk (HD) van der Bijl. Hij was 19 jaar lang bestuurslid en vice-voorzitter van FFF. HD werd onder luid applaus benoemd tot erelid van de vereniging. Zijn vrouw Nienke ontving een fraai bos bloemen.

Grousters openen woonproject in pakhuis Akkrum

Geschreven door redactie op 12 september 2014 15:38

Het oude kaaspakhuis aan de Galemaleane in Akkrum.
Het oude kaaspakhuis aan de Galemaleane in Akkrum.

GROU - Sandra van de Donk en Wim Loonen uit Grou vestigen in het oude kaaspakhuis in Akkrum een kleinschalig woonproject voor 6 mensen met een verstandelijke beperking. Het pand, dat It Pakhûs, gaat heten, wordt in de zomer van 2015 geopend. Het mooie aan dit zorgproject is, dat de initiatiefnemers ook in het fraaie pand gaan wonen. Samen met de toekomstige bewoners laten ze hun droom in vervulling gaan. "Wij willen voor elkaar een veilige omgeving scheppen, waar warmte en huiselijkheid voorop staan. Wij willen lief en leed met elkaar delen, verbinding met elkaar maken en ieders kwaliteiten tot bloei laten komen ondanks, of misschien wel dankzij de beperkingen die ieder mens heeft", aldus Sandra.