Els Jansen en Folkert Faber winnen Kunstreken

Geschreven door redactie op 01 mei 2016 22:58

V.l.n.r. prijswinnaars Els Jansen en Folkert Faber. Rechts juryvoorzitter Tjeerd Landman. (Foto: Jikkie Cats)
V.l.n.r. prijswinnaars Els Jansen en Folkert Faber. Rechts juryvoorzitter Tjeerd Landman. (Foto: Jikkie Cats)

GROU - Els Jansen uit Leeuwarden heeft Kunstreken in Het Pand in Grou gewonnen. De publieksprijs was voor Folkert Faber uit Surhuisterveen. Liefst 85 amateurschilders leverden drie weken geleden een werk voor deze amateurschilderexpositie in. Zij zijn beoordeeld door een vakjury onder leiding van Tjeerd Landman en een publieksjury. Een deel van de werken was opgehangen bij ondernemers en een deel in Het Pand. Zo ontstond er ‘kunstroute’ door het centrum van Grou.

Idesta heeft plan voor 20 zorgwooneenheden

Geschreven door redactie op 29 april 2016 13:07

De 20 wooneenheden aan de Kievitstraat. Links in het midden het raadhuis. (Ontwerp: Borren en Staalenhoef Architecten, Leeuwarden)
De 20 wooneenheden aan de Kievitstraat. Links in het midden het raadhuis. (Ontwerp: Borren en Staalenhoef Architecten, Leeuwarden)

GROU - Zorggroep Idesta werkt aan een plan om 20 zelfstandige wooneenheden te bouwen op de plek van de gereformeerde kerk en MFC Boei aan de Kievitstraat. Deze wooneenheden zijn bedoeld voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en voor ouderen met een zorgbehoefte. Ook komt er een gemeenschappelijke ruimte alsmede één wooneenheid voor de zorgpost. Een zorgverlenende instantie zal vanuit deze zorgpost 24/7-uurs zorg verlenen. Dit wooninitiatief heeft als (voorlopige) naam Woonzorgcentrum De Boei gekregen. Een investeerder is bereid om 2,5 miljoen euro te investeren.

Kids First COP groep start door met Sisa

Geschreven door redactie op 28 april 2016 20:03

GROU - Kids First COP groep maakt per 1 juni 2016 een doorstart met Sisa Kinderopvang in Friesland. Hiermee houdt Kids First COP groep een groot deel van de Sisa-locaties open en waarborgen zij de continuïteit voor kinderen ouders en medewerkers. Ook het Gastouderbureau wordt overgenomen. Het streven is om zoveel mogelijk vaste medewerkers mee te nemen, zodat de kinderen geen hinder ervaren van de wisseling op organisatieniveau. Ook de huidige openingstijden blijven gehandhaafd.

Dieren Wilhelminapark weer even te bezoeken

Geschreven door redactie op 28 april 2016 16:25

Dieren Wilhelminapark weer even te bezoeken
Het Wilhelminapark werd op 30 oktober vorig jaar gesloten.

GROU - Zoals De Grouster op 19 april reeds meldde, loopt de aanbesteding van het Wilhelminapark vertraging op. De gemeente geeft daarom het deel waar de dieren zijn gehuisvest, voor enige tijd vrij. Dat deel is vanaf vrijdag weer toegankelijk via de Friesmastrjitte. Eigenaren van honden moeten deze aanlijnen, omdat de parkdieren loslopen.

Pontjes bij Grou varen in meivakantie dagelijks

Geschreven door redactie op 28 april 2016 13:21

Het pontje Gastvrij Grou, tussen de Hellingshaven en Yn 'e Lijte.
Het pontje Gastvrij Grou, tussen de Hellingshaven en Yn 'e Lijte.

GROU - Vanwege de meivakantie zijn de pontjes in de pontjesroute De 8 van Grou deze en volgende week dagelijks van 10 tot 18 uur in bedrijf. Hierbij ook de pontjes Gastvrij Grou en De Snoekcbears bij Grou. Voor pont Gastvrij Grou was al een 10 rittenkaart (voor € 8,-) te koop, maar met ingang van dit seizoen is er ook een seizoenkaart verkrijgbaar. Volwassen betalen € 35,-. Kinderen tot en met 12 jaar € 15,- en jongeren van 13 tot en met 18 jaar € 20,-. Te bestellen bij de pontschipper of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mailadres.

Modeshow in Friesma State

Geschreven door redactie op 28 april 2016 08:51

GROU - MFC Friesma State organiseert op dinsdag 3 mei, samen met It Beaken, Bij Tineke en Wereldwinkel Grou, een modeshow. De show start om 19.00 uur en is in Friesma State. U kunt hier de nieuwste trends zien op het gebied van kleding, accessoires, lingerie en wolartikelen. Er is voor elk wat wils! Tijdens de show kunt u genieten van lekkere hapjes en drankjes, koffie en thee. De entree is gratis.

Promotie Grou zoekt vrijwilligers voor 'kantoor'

Geschreven door redactie op 26 april 2016 20:20

Promotie Grou zoekt vrijwilligers voor 'kantoor'
Het nieuwe beeldmerk van (Zonnig) Grou, werd op 14 april gepresenteerd.

GROU - Het nieuw te openen VVV-kantoor in Grou zoekt vrijwilligers. Het bestuur van Promotie Grou zoekt gastheren en -vrouwen met interesse in de woonomgeving en met passie en een hart voor ons dorp. Belangstellenden kunnen voor meer informatieve over de taken als vrijwilliger Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mailen naar Promotie Grou. Aanmeldingen graag voor 5 mei.
In het kantoor is ook het nieuwe gratis toeristisch magazine 'Grou' verkrijgbaar! Met leuke artikelen en informatie over o.a. de haven, de ponttijden, evenementen en musea. Het magazine is ook af te halen bij winkels en de horeca, bibliotheek en ponthuisje Gastvrij Grou aan de Seinpolle. Bent u daarvoor niet in de gelegenheid, maar wilt u wel graag een exemplaar ontvangen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. adres. U krijgt een exemplaar bezorgd.

Sisa Kinderopvang failliet, doorstart in de maak

Geschreven door redactie op 26 april 2016 17:23

GROU - Sisa Kinderopvang, gevestigd in Grou, is dinsdag failliet verklaard. De onderhandelingen met overnamekandidaat Kids First COP Groep zijn in een afrondende fase. Dit bedrijf had het meest haalbare en concrete plan met ruim 90% behoud van Kinderopvang en werkgelegenheid. Het bedrijf gaat in juni het overgrote deel van de locaties en het Gastouderbureau overnemen. Daarnaast bieden zij aan het merendeel van de medewerkers een nieuw contract aan. Tot 1 juni draaien alle locaties door. Dit onder toezicht van curator Mr. W.M. Sturms van De Haan Advocaten & Notarissen te Leeuwarden. Sisa Kinderopvang heeft verspreid over 11 gemeenten in Friesland meer dan 70 locaties voor BSO, Peuteropvang en Kinderdagverblijven. Daarnaast heeft Sisa een Gastouderbureau. In totaal werken er bijna 390 mensen bij Sisa, waarvan 140 vrijwilligers en stagiaires. Aan het gastouderbureau zijn 240 gastouders verbonden.

Inwoonster Leeuwarden opent 'Toffe Zaken'

Geschreven door redactie op 26 april 2016 14:29

GROU - Jolanda Erna van Dijk uit Leeuwarden heeft het pand Hoofdstraat 21 gehuurd van eigenaar Germ Veenstra. Hierin opent zij binnenkort haar winkel Toffe Zaken, met handgemaakte en gepimpte lifestyle en cadeau-artikelen voor jong en oud. Toffe Zaken was reeds actief als webshop.

Jan Feike Hoekstra (57) Ridder in Orde Oranje-Nassau

Geschreven door redactie op 26 april 2016 12:00

Jan Feike Hoekstra met de versierelen welke horen bij de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Jan Feike Hoekstra met de versierelen welke horen bij de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

GROU - Grouster Jan Feike Hoekstra (57) is vanochtend tijdens de jaarlijkse Lintjesregen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ferd Crone speldde hem in het Stadhuis in Leeuwarden de versierselen op.
Jan Feike Hoekstra zet zich vrijwillig in voor verschillende stichtingen, verenigingen en evenementen in Grou. Sinds begin jaren ’90 is hij voorzitter van de Skûtsjekommissie Grou (SKG) en penningmeester van Stichting Fûns Mid-Fryslân. Tevens is hij (mede)initiatiefnemer van Zeilcentrum Grou, Skûtsjewike Grou, Grou leert Grou zeilen en de Grouster Zeilmarathon. Ook is hij bestuurslid van Stichting Gabe Skroar, dat zich de culturele activiteiten in Grou rondom Kulturele Haadstêd 2018 organiseert.
Jan Feike Hoekstra is sinds 1993 voorzitter van Sikefûns It Gild, dat met bijna 240 jaar het oudste ziekenfonds van Nederland is. Hij zorgde ervoor dat het ledental van destijds 20 naar (nu) 400 leden steeg.

Het weer in #Grou om 03:00 uur: Temp. 3.1°C, Gevoel 3.1°C, luchtdruk 1026.6 hPa, Wind E 0.0 m/sec, Neerslag 0.0 mm.

Meteo Grou