Grouster had hennepkwekerij en mogelijk vuurwapen

Geschreven door redactie op 25 augustus 2016 22:50

GROU - De politie hield donderdagavond in de Vegelinstraat in Leeuwarden een 34-jarige inwoner van Grou aan. Hij wordt verdacht van vuurwapenbezit en het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Na een tip over de aanwezigheid van een vuurwapen in de auto van de man werd een onderzoek ingesteld. De politie trof de geparkeerde auto van hem aan in de Ypeijstraat. De bestuurder was daarbij niet aanwezig maar werd lopend op de Vegelinstraat aangetroffen. Op aanroepen liep hij bij de agenten vandaan en verder bleek dat hij onvast ter been was. Uiteindelijk besloot hij aan de controle en zijn aanhouding mee te werken. Hierbij werd bij hem geen vuurwapen aangetroffen maar enkele meters van hem vandaan werd op de grond een doorgeladen pistool en een volle patroonhouder aangetroffen. De verdachte weigerde mee te werken aan een bloedproef. In de woning van de verdachte aan de Hoxma in Grou werd een hennepkwekerij met 300 planten aangetroffen. De planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken vrouw veroorzaakt botsingen op A32

Geschreven door redactie op 24 augustus 2016 20:05

GROU - Woensdagmiddag rond 17.25 uur ontstond er een ongeval op de A32, tussen Akwadukt Mid-Fryslân en de afslag Grou. Een bestuurster nam de afslag naar Grou te laat en botste vervolgens tegen vier auto's. Ze bleek zwaar onder invloed van alcohol. Op het buro blies ze 1210 Ug/l. De politie heeft haar rijbewijs ingevorderd. Bij het ongeval waren vier auto's betrokken. Ambulancemedici hebben de inzittenden onderzocht. Een 20-jarige inwoonster van Grou is met onbekend letsel naar het MCL vervoerd.
Het ongeval zorgde voor lange files op de oostelijke rijbaan van de A32.

Politie zoekt gedupeerden lekgestoken banden

Geschreven door redactie op 20 augustus 2016 23:24

Politie zoekt gedupeerden lekgestoken banden
Zeker 10 banden van fietsen van treinreizigers zijn lekgestoken.

GROU - De afgelopen dagen zijn van fietsen, die in de stalling van treinstation Grou-Jirnsum stonden, één of meer banden lekgestoken. Wijkagent Thomas Bambach weet van zeker 10 banden, maar het zouden er best meer kunnen zijn. Hij vraagt gedupeerden (via internet) aangifte te doen. Ook tips van getuigen zijn welkom (via 0900-8844).

Update: Naar aanleiding van deze oproep hebben zich meer gedupeerden gemeld. Het aantal lekke banden dat bij de politie gemeld is, is thans 57!

Woninginbraak zonder buit

Geschreven door redactie op 18 augustus 2016 10:50

GROU - In een woning in de Koningin Julianastraat is tussen zaterdag en gisteren (woensdag) ingebroken. De bewoners waren niet thuis. De inbrekers hebben de hele woning doorzocht, maar uiteindelijk niets meegenomen. De politie vraagt tips van mensen die mogelijk iets gezien hebben. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Woninginbraak aan De Fûke

Geschreven door redactie op 16 augustus 2016 11:47

GROU - Maandagochtend tussen 3.00 en 6.00 uur is ingebroken in een woning aan De Fûke in Grou. Het ongewenst bezoek verschafte zich toegang via een raam aan de achterzijde, waarna de woning doorzocht werd. Het is nog niet bekend of de inbrekers iets buitgemaakt hebben. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Video: Grouster skûtsje derde in eindklassement!

Geschreven door redactie op 12 augustus 2016 22:26

Klik op het driehoekje om de video te starten.

GROU - Schipper Douwe Azn. Visser van het Grouster SKS-skûtsje zeilde vandaag zijn mooiste race van dit kampioenschap. Dat zegt hij in onze fraaie video van vandaag! Doarp Grou won de finale op de Snitser Mar, hetgeen onze skûte toch nog een derde plek in het eindklassement opleverde. Grou liep liefst drie minuten voor op de nummer twee van vandaag: Joure.
Earnewâld (met schipper Gerhard Pietersma) werd -zoals ook verwacht- tweede in het klassement. De Sneker Pan werd vandaag derde maar Douwe Jzn. Visser had donderdag het kampioenschap van 2016 al in de zak! Uit handen van Commissaris van de Koning John Jorritsma ontving Douwe Visser van Sneek vanmiddag het Sulveren Skûtsje!

Gratis Springkussen Spektakel voor kinderen

Geschreven door redactie op 12 augustus 2016 22:06

GROU - Op zaterdag 20 augustus kunnen kinderen gratis een leuke dag beleven. Kids tussen de 4 en 12 jaar die niet of niet meer met vakantie zijn, kunnen dan naar het Springkussen Spektakel. Het springkussen-evenement is tussen 10 en 16 uur in MFC De Boei (Kievitstraat 3). Het wordt georganiseerd door Stichting Spotlights en mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Pleatslik Belang Grou. Ook is er een grabbelton (voor € 1,- altijd prijs) en een loterij met mooie prijzen.
Stichting Spotlights organiseert activiteiten en evenementen voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen op het gebied van cultuur, sport en actieve vrije tijdsbesteding.

Bewoners balen van zwerfafval op Blikpôle

Geschreven door redactie op 11 augustus 2016 12:15

Ook vandaag ligt er weer veel zwerfafval rond de container.
Ook vandaag ligt er weer veel zwerfafval rond de container.

GROU - Bewoners van de Prinses Wilhelminastraat, maar ook veel andere Grousters, ergeren zich aan zwerfafval rond de vuilcontainer bij de trailerhelling op de Blikpôle. Omdat deze ondergrondse container binnen afzienbare tijd vol is, zetten watersporters hun afval er maar naast. Dit leidt tot zwerfafval en ongewenste situaties. Eén bewoner ruimde dagelijks de rommel op, maar is daar wegens gebrek aan progressie weer mee gestopt! Bewoners bellen regelmatig via 14058 met de gemeente, maar zien geen enkele verbetering. Ook individuele leden van het college van B & W zouden op de hoogte zijn. "Mar ek sy dogge neat", aldus één van hen.
Naschrift: De gemeente laat naar aanleiding van de klachten de container in de resterende weken van het hoogseizoen 3x in de week door Omrin legen. Volgens een woordvoerder van de gemeente was de container in dit geval vol, maar wordt er ook wel afval naast de container gezet, zonder dat deze vol is.

Grou 7e op Lemmer (1), blijft vierde in klassement

Geschreven door redactie op 10 augustus 2016 17:55

De Sneker Pan won de westrijd Lemmer 1. De daarbij behorende 0.9 punten brengt de Snekers nog dichter bij het kampioenschap.
De Sneker Pan won de wedstrijd Lemmer 1. De daarbij behorende 0.9 punten brengt de Snekers nog dichter bij het kampioenschap.

GROU - Het skûtsje van Lemmer is woensdag op de eerste dag van de SKS-silerij bij Lemmer als 7e gefinisht. Grou zeilde na de start teleurstellend als 10e om de eerste hoge ton, maar slaagde er in een aantal concurrenten te passeren. Douwe Visser van Sneek won knap zeilend de wedstrijd. Joure werd tweede en Earnewâld derde. Pieter Meeter (Akkrum) werd teleurstellend laatste.
Sneek blijft aan kop in het klassement (23.7 punten). Eernewâld is knap tweede met 27.7 punten en Lemmer derde met 39 punten. Grou staat op een vierde plek met 41.9 punten. Pieter Meeter zakt vanwege zijn laatste plekje van vandaag, van een derde naar een 5e plek (43.4 punten) in het klassement.

Grouster (51) steelt koperen regenpijpen van kerk

Geschreven door redactie op 10 augustus 2016 10:25

GROU - De politie heeft afgelopen nacht bij Boksum een 51-jarige man uit Grou aangehouden. De Grouster vervoerde koperen regenpijpen in zijn auto. Ze bleken afkomstig van diefstal van de kerk van Jellum. De politie keek al uit naar de man, omdat hij zich rond 3 uur verdacht gedroeg bij de kerk van Weidum.
De politie heeft het voertuig van de Grouster in beslag genomen en is een onderzoek gestart. Zo wordt ook uitgezocht of hij verantwoordelijk is voor de diefstal van 6 meter koperen regenpijp van de kerk van Wirdum (Fr.), zoals dinsdagmiddag werd ontdekt.

No tweets found.