Wilhelminapark zoekt liefhebber voor molen

Geschreven door redactie op 09 oktober 2015 20:47

De replica van een spinnenkopmolen in het Wilhelminapark.
De replica van een spinnenkopmolen in het Wilhelminapark. (Klik op foto voor volledig beeld)

GROU - Stichting Wilhelminapark in Grou zoekt een nieuwe eigenaar voor het schaalmodel van een spinnenkopmolen in het park. Deze miniatuurmolen komt niet meer terug in het gerenoveerde Wilhelminapark. De molen is gratis, voorwaarde is dat u deze zelf vóór 20 oktober komt ophalen. Direct daarna wordt met de werkzaamheden voor de renovatie begonnen en worden ook de vijver en de oevers aangepakt.
Belangstellenden kunnen tot 15 oktober een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. adres. Bij meerdere inzendingen wordt geloot.

Sigaretten gestolen bij Kruidvat

Geschreven door redactie op 09 oktober 2015 16:08

GROU - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn bij Kruidvat aan de Stationsweg in Grou sigaretten gestolen. De dieven sloegen daarvoor een raam in. Dezelfde nacht is op De Buorkerij een raam ingeslagen van een auto van bewoonster. Mogelijk gaat het hier om dezelfde daders. De politie zoekt getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Weer 'Stappers van de jaren '80' in Treemter

Geschreven door redactie op 08 oktober 2015 13:27

Grootcafé Treemter organiseert weer een Jaren '80-reünie.
Grootcafé Treemter organiseert weer een Jaren '80-reünie.

GROU - Grootcafé Treemter organiseert op zaterdag 14 november weer een Stappers van de jaren '80! Dit naar aanleiding van de vele enthousiaste reacties van vorig jaar en het verzoek een dergelijke reünie weer te houden. Oude tijden herleven met o.a. de muziek en het personeel van toen. Aanvang 21:00 uur. Gratis entree.

Weer minimaal 64 zeilboten bij Zeilmarathon

Geschreven door redactie op 07 oktober 2015 20:32

GROU - Zaterdagochtend om 8 uur start op de Pikmar de tweede editie van de Grouster Zeilmarathon. Net als vorig jaar hebben zich 64 open zeilboten opgegeven voor deze zeil-; boom-; en jaagtocht over ca. 42 kilometer. De inschrijving sluit donderdag om 18 uur, dus het aantal deelnemende boten kan nog stijgen. De finish is tussen 14.00 - 15.00 uur bij het Zeilcentrum Grou.
De prijsuitreiking begint daar rond 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.00 uur. Vanaf dan is er een afsluitend feest in De Bierhalle, met livemuziek van Duo Dûbeldyk. Iedereen is van harte welkom en toegang is gratis!

Donderdag aftrap werk Sylsbrêge bij Jirnsum

Geschreven door redactie op 07 oktober 2015 14:13

Impressie van de nieuwe Sylsbrêge, vanaf de kant van Grou. (Bron: Arc2 architecten)
Impressie van de nieuwe Sylsbrêge, vanaf de kant van Grou. (Bron: Arc2 architecten)

GROU - Donderdag om 18.00 uur is de starthandeling voor de bouw van de nieuwe Sylsbrêge, op de grens van Grou en Jirnsum. Wethouder Harry van der Molen en gedeputeerde Klaas Kielstra koppelen daarvoor een ketting aan een kraan die vervolgens het eerste deel van de fietsbrug wegtakelt. De nieuwe brug krijgt een doorvaarthoogte van 2,5 meter waardoor een aantrekkelijke vaarroute voor sloepen en kleine boten ontstaat. Tegelijkertijd krijgt de Grousterdyk in Jirnsum een nieuw wegdek en nieuwe trottoirs en de maximumsnelheid gaat naar 30 km/uur.  Samen met de nieuwe brug ontstaat er een aantrekkelijke entree van Jirnsum. De totale investering is € 2,2 miljoen.

Opbrengst collecte Nierstichting

Geschreven door redactie op 07 oktober 2015 11:56

GROU - De collecte van de Nierstichting in Grou, van 20 t/m 26 september, heeft € 1950,35 opgebracht. De Grouster coördinatoren danken gevers en collectanten hartelijk!

Minibiebs Grou vieren Kinderboekenweek

Geschreven door redactie op 06 oktober 2015 14:00

De Grouster minibiebs houden Kinderboekenweek!
De Grouster minibiebs houden Kinderboekenweek!

GROU - De drie minibiebs in Grou organiseren van 7 t/m 18 oktober de Kinderboekenweek. Er staan extra kinderboeken in de mini-bibliotheek in Friesma State en langs het kanaal (minibieb Grou). De Jol (Hinkepee’s minibieb) is zelfs helemaal gevuld met kinderboeken! Vier de kinderboekenweek mee en kom langs! Heb je nog kinderboeken? Leg ze in de bieb.

Pontjesfietsroute bij 'Grou Koerst Duurzaam'

Geschreven door redactie op 05 oktober 2015 16:34

'Grou Koerst Duurzaam' is komende zaterdag 10 oktober.
'Grou Koerst Duurzaam' is komende zaterdag 10 oktober.

GROU - Komende zaterdag 10 oktober is in het Aquaverium van 10 tot 17 uur de eerste beurs 'Grou Koerst Duurzaam'. Kijk hier voor het programma. Een van de standhouders is Fietsersbond Leeuwarden. Samen met stichting Friesland Beweegt heeft men voor deze dag geregeld dat de pontjesroute kan worden gefietst. De pontjes zijn speciaal voor deze dag in de vaart. U kunt kiezen uit de route van 41 km en een westelijke lus Tusken de Boorne en de Zwette zonder pontjes van 36 km. Uiteraard kunt u ook de volledige '8 fan Grou' fietsen.
De deelnemers krijgen bij inschrijving een stuurlabel met de fietsknooppunten. Wanneer de tocht is volbracht (uiterlijk 17:00 uur), krijgen deelnemende kinderen een medaille. De afstanden van 41 en 36 km zijn heel geschikt voor mensen op gewone fietsen of elektrische fietsen met dikke banden.

NDC zoekt bezorgers voor de ochtendkranten

Geschreven door redactie op 05 oktober 2015 11:12

GROU - De NDC zoekt per direct bezorgers voor de ochtendkranten (waaronder de Leeuwarder Courant) in Grou. Zij moeten minimaal 15 jaar zijn; een maximale leeftijd is er niet. Van maandag t/m vrijdag moeten de kranten voor 7 uur bezorgd zijn. Op zaterdag moet de abonnee de krant voor 7.30 uur hebben. De bezorgwijken zijn zo ingedeeld dat er binnen een uurtje een aardige bijverdienste te realiseren is, aldus rayonmanager Frans van Sloten van NDC Mediagroep. Heeft u vragen of weet u iemand, bel met 088-8004743 of geef u hier op.

Jammen' in Grootcafé Treemter

Geschreven door redactie op 04 oktober 2015 22:43

Elke 2e vrijdag van de maand Jammen' in Grootcafé Treemter.
Elke 2e vrijdag van de maand Jammen' in Grootcafé Treemter.

GROU - Vanaf oktober, elke 2e vrijdag van de maand live muziek in Grootcafé Treemter. Het hele jaar door laten uiteenlopende bands hun muzikale klanken horen. Op deze avonden is er ook ruimte om een jamsessie te houden. Ben je muzikaal en wil je mee jammen?…. kom dan ook langs om er samen een jammin’ gezellige avond van te maken.
Aanvang 22.00 uur en gratis entree.

Vandaag in #Grou droog en steeds meer zon. Tx ca 14 °C. Tot matig toenemende wind uit O.

Meteo Grou

Goemoarn. Het is zwaar bewolkt in #Grou bij 10,9 °C, 1023 hPa, RV 96 %. De wind is zwak en komt uit het oosten.

Meteo Grou