Nieuwe tandartsenpraktijk in Grou

Geschreven door redactie op 26 september 2016 10:55

Het team van de HuysTandarts. In het midden (met bril) tandarts Ageeth Wildervank.
Het team van de HuysTandarts. In het midden (met bril) tandarts Ageeth Wildervank.

GROU - Op 1 oktober opent Ageeth Wildervank (36) tandartsenpraktijk de HuysTandarts. Deze praktijk is gevestigd in het pand van Omnimed, praktijk voor kaakchirurgie en implantologie aan de Oedsmawei 24 in Grou.
Ageeth is al 13 jaar werkzaam als tandarts, waarvan 12 jaar in een algemene praktijk in Bolsward. Vanuit haar netwerk werd ze eerder dit jaar gevraagd of ze een tandartsenpraktijk wilde openen in het pand aan de Oedsmawei. Ageeth greep deze kans om haar droom waar te maken. Haar praktijk is de afgelopen weken volledig ingericht en het personeel reeds benoemd. Naast haarzelf werken in de praktijk een preventieassistent, een mondhygienist en twee receptionistes. "De HuysTandarts staat voor persoonlijke aandacht, in een vertrouwelijke sfeer met een heldere deskundige kijk op de tandheelkundige mogelijkheden voor uw gebit. Naast de algemene tandheelkunde bieden wij ook orthodontie (beugels) aan. Andere speerpunten zijn angstige patiënten, mensen met zwaar gerestaureerde gebitten en de kindertandheelkunde". >>

Fonds verstandelijk gehandicapten collecteert

Geschreven door redactie op 26 september 2016 08:00

GROU - Deze week is de jaarlijkse collecte van Fonds verstandelijk gehandicapten. De opbrengst is voor mensen met een verstandelijke beperking zodat zij een volwaardig leven kunnen leiden en participeren in de samenleving.
In Nederland leven 142.000 mensen met een verstandelijke beperking. Zij lopen het risico in een sociaal isolement te komen. Slechts 30% ontmoet regelmatig vrienden. Ruim de helft heeft betaald werk, als je sociale werkvoorzieningen meetelt. Veel mensen staan echter ongewild aan de kant. Fonds verstandelijk gehandicapten steunt daarom projecten, variërend van activiteiten die het leven verrijken tot initiatieven die de maatschappelijke deelname van mensen met een verstandelijke beperking bevorderen. Zodat zij een volwaardig leven kunnen leiden en participeren in de samenleving.

Doarpshiem It Hofke krijgt € 507,- voor vloer

Geschreven door redactie op 25 september 2016 23:44

GROU - Idesta Zorggroep uit Grou kreeg zondag € 507,- van de Kofferbaksale. Dat is 50% van de totale entreeopbrengst. Van het geld krijgt het dagverblijf van Dorpshiem It Hofke in Grou een nieuwe vloer. Het dagverblijf werd tijdens NLdoet van dit jaar alvast deels opgeknapt.
De Kofferbaksale van zondag was de achtste. Volgens Harry Oude Luttikhuis van de organisatie tot nu toe de beste. Het parkeerterrein was zo goed als gevuld. Iedere verkoper kon meedoen. Dat was een test van de crew om ook last minute beslissers de kans te geven nog deel te kunnen nemen. En die test was meer dan geslaagd, aldus Oude Luttikhuis.

Boek over Jan Sjoerdsma gepresenteerd

Geschreven door redactie op 25 september 2016 19:28

Een zichtbaar ontroerde Geke Mi-sun ontvangt het eerste exemplaar.
Een zichtbaar ontroerde Geke Mi-sun ontvangt het eerste exemplaar.

GROU - Dit weekend is het boek 'Jan Sjoerdsma. Fjildman yn ieren en sinen' gepresenteerd. Dat gebeurde voor een volle zaal in hotel-restaurant Ie Sicht op De Veenhoop (Oudega, Smallingerland). Het eerste exemplaar was voor Geke Mi-sun Bradley-Sjoerdsma, dochter van Jan Sjoerdsma en Geartsje Hazenberg. Ze was zichtbaar ontroerd toen ze in het bijzijn van haar man Adam Edward Bradley en kinderen, het eerste exemplaar in ontvangst nam. Tijdens de presentatie sprak ook Wypke Hooghiemster, voorzitter van Fûgelwacht Grou. Sjoerdsma heeft de nazorg mede ontwikkeld en geperfectioneerd en door de hele provincie 'verkondigd'. Dat gebeurde op avonden van afdelingen van de BFVW. "Jan hat it model Grou oer de hiele provinsje útsutele. It soe goed!".
Het fraai geïllustreerde boekwerkje kost € 15,- en is verkrijgbaar bij Jacob de Winkel in Grou (t. 06-51330648).

Vuurwerkbom ontploft op rijdende auto

Geschreven door redactie op 25 september 2016 10:26

GROU - De politie zoekt naar de gooier(s) van een vuurwerkbom, welke afgelopen nacht rond rond 0.30 uur op de motorkap van de auto van een 24-jarige Leeuwarder ontplofte. De man reed op dat moment met een snelheid van 100 km/uur op de A32 ter hoogte van Grou in de richting Leeuwarden. Door de klap werd de voorruit van auto van de Leeuwarder vernield. Hij zat samen met zijn zwangere vriendin in de auto. Het danig geschrokken paar heeft aangifte gedaan van poging doodslag gedaan. >>

Vermilion steunt onderscheidende projecten

Geschreven door redactie op 23 september 2016 14:54

GROU - Projecten welke onderscheidend zijn en het verschil maken in een gemeenschap, maken kans op een bijdrage uit het Omgevingsfonds van Vermilion Energy. Het gaat om projecten op het gebied van culturele tradities, gezondheid, veiligheid of milieu.
Het fonds heet voluit Municipality Linkage Program en is donderdag gelanceerd. Het is bedoeld om toegevoegde waarde te bieden aan de omgeving waarin Vermilion Energy werkzaam is. In Grou en wijde omgeving is het bedrijf actief met opsporing en winning van aardgas. Op deze site meer info.

Kinderen krijgen les over Halbertsmafabrieken

Geschreven door redactie op 23 september 2016 11:49

Luchtfoto van Halbertsma's Houtfabrieken in Grou, in 1973.
Luchtfoto van Halbertsma's Houtfabrieken in Grou, in 1973.

GROU - Oud-medewerkers of nabestaanden hebben veel materiaal ingebracht voor de tentoonstelling over de geschiedenis van de Halbertsmafabrieken. Deze spullen worden onder meer gebruikt voor een lesprogramma voor de Grouster basisschoolleerlingen op vrijdag 28 oktober. Zaterdagmiddag 29 oktober kan iedereen de tentoonstelling gratis bekijken. Dan is er o.a. ook de mogelijkheid om het huidige moderne houtbewerkingsproces van Van Vuuren Deuren (het vroegere Halbertsma Deuren) te aanschouwen en wordt de traditionele manier van houtbewerking gedemonstreerd. Wie zelf wil timmeren kan zich uitleven in een 'spijkerdorp'.
Voor de direct betrokkenen bij de houtbewerking van Halbertsma in Grou, oud-medewerkers en hun familie, is er een reünie. Opgeven is nog mogelijk. De reünisten hebben tevens de gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken. Alle activiteiten zijn bij Van Vuuren Deuren B.V. aan de J.W. de Visserwei 5 in Grou.

Aannemer Sjoerd Tjepkema renoveert Wilhelminapark

Geschreven door redactie op 22 september 2016 15:13

V.l.n.r. Wethouder Harry van der Molen, Sjoerd Tjepkema, Sabine Vriesema (De Hoannepôle), gemeentelijk projectleider Hilde van der Iest en Sake Porte (Stichting Wilhelminapark).
V.l.n.r. Wethouder Harry van der Molen, Sjoerd Tjepkema, Sabine Vriesema (De Hoannepôle), gemeentelijk projectleider Hilde van der Iest en Sake Porte (Stichting Wilhelminapark).

GROU - Aannemingsbedrijf Sjoerd Tjepkema uit Grou heeft de renovatie van het Wilhelminapark gegund gekregen. Tjepkema begint over 10 dagen en is op 2 december met het werk klaar. De gemeente heeft voor de werkzaamheden € 400.000,- beschikbaar. De start van het werk heeft wat vertraging opgelopen omdat stichting Wilhelminapark er de voorkeur aan gaf het werk door een plaatselijk bedrijf te laten verrichten. Dat bleek volgens de regels niet toegestaan, waardoor de gemeente haar reeds opgestarte aanbestedingsprocedure moest herstarten. Wethouder Harry van der Molen is verheugd dat er toch een Grouster bedrijf als hoofdaannemer uit de bus gekomen is. Tjepkema schakelt op zijn beurt andere lokale bedrijven in voor specialistisch werk, zoals hoveniersbedrijf Snoek. Tijdens de werkzaamheden is het park enkele keren open voor doelgroepen, waaronder bewoners van Friesma State en kinderen. Voor deze laatste groep is er er op Werelddierendag (4 oktober) een activiteit in het park.
Volgende week donderdag, op 29 september, houdt Tjepkema een voorliching voor belangstellenden. Dit is in het restaurant van MFC Friesma State en begint om 19.30 uur.

Grouster veroordeeld voor diefstal fietsen

Geschreven door redactie op 22 september 2016 12:05

LEEUWARDEN/GROU - Een 21-jarige Grouster is voor de diefstal van drie fietsen door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie weken. De Grouster verscheen zelf niet op de zitting van rechter Willem Sikkema.
Sikkema had een dossier van liefst 200 pagina's. Dat ging, behalve over de drie gestolen fietsen, vooral over 16 fietsen die door de verdachten geheeld zouden zijn. De fietsen waren aangetroffen bij een medeverdachte, een 21-jarige Leeuwarder. Bij heling moet een rechter kunnen vaststellen of de geheelde goederen van diefstal afkomstig zijn. Op dat punt schoot het dossier schromelijk tekort. Er waren wel veel foto's gemaakt, maar over de herkomst van de fietsen kon de rechter niets terugvinden. Beide verdachten werden op dit punt vrijgesproken. De Grouster had echter wel bekend dat hij drie damesfietsen had gestolen. Daarvoor was meer bewijs: de fietsen waren via Facebook aangeboden en herkend door de eigenaressen. Ze hadden zelfs geprobeerd hun fietsen terug te kopen.

Concert Damesakkoord met Fries muziekduo

Geschreven door redactie op 21 september 2016 10:50

De leden van Damesakkoord -hier bij de muziektent- hebben er zin in.
De leden van Damesakkoord -hier bij de muziektent- hebben er zin in.

GROU - Koor Damesakkoord organiseert op zondag 9 oktober een concert in Grootcafé Treemter in Grou. Dit Grouster koor komt met mooie, klassieke popsongs, maar brengt ook nieuw repertoire ten gehore! Het duo Gjalt de Jong en Paul Siemensma verzorgt een gastoptreden met (Friestalige) volksliederen en mooie verhalen.
Het concert begint om 15.00 uur. Toegangskaarten kosten € 2,50. Om teleurstelling te voorkomen is het aan te raden deze in de voorverkoop aan te schaffen. Deze is maandag 3 oktober tussen 19.00 en 19.30 uur op het adres Tsjettelhûs 6, Grou.

No tweets found.