Grouster (23) verdacht van auto-inbraak

Geschreven door redactie op 06 juli 2015 23:11

Grouster (23) verdacht van auto-inbraak
De politie hield een 23-jarige Grouster aan.

GROU - De politie heeft maandag tegen 23.00 uur een 23-jarige man uit Grou aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak in een auto, geparkeerd op het P+R-terrein bij het station. Het is nog niet precies bekend wat er gestolen is, de eigenaar zal dat inventariseren. De Grouster kon worden aangehouden dankzij een oplettende getuige. De politie doet nader onderzoek.

Grouster doelen krijgen geld Coöperatiefonds

Geschreven door redactie op 06 juli 2015 12:06

Pont Gastvrij Grou wordt volgend jaar vervangen. (Foto: Frans Stegeman)
Pont Gastvrij Grou wordt volgend jaar vervangen. (Foto: Frans Stegeman)

GROU - Drie projecten uit Grou hebben vorige week een donatie van het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland ontvangen. Stichting Grou Aktief krijgt een bijdrage voor de aanschaf van een nieuwe pont. Deze moet het huidige pontje Gastvrij Grou vervangen. Brassband Apollo Grou krijgt geld voor de aanschaf van nieuwe kornetten en de Grouster Roeisloepenvereniging (GRSV) voor de aanschaf van een nieuwe sloeptrailer. 
Het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Het fonds wordt gevormd vanuit het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.

Frida in het midden van de regenboog

Geschreven door redactie op 06 juli 2015 09:17

Frida in het midden van de regenboog. (Foto: Pieter de Backker)
Frida in het midden van de regenboog. (Foto: Pieter de Backker)

GROU - Grouster Pieter de Backker was maandagavond rond 6 uur met dochter (20) Frida aan het trimmen. Langs het Prinses Margrietkanaal zagen ze -net als veel Grousters- deze prachtige regenboog in oostelijke richting. Pieter besloot zijn jongste dochter precies in het midden van de regenboog te positioneren, en schoot deze fraaie plaat!

Studenten veroorzaken geluidsoverlast

Geschreven door redactie op 05 juli 2015 10:58

GROU - De politie heeft zondagochtend rond 3.20 uur leden van een studentenvereniging uit Tilburg vermanend toegesproken. De studenten veroorzaakten nogal wat geluidsoverlast bij de GWS-steiger aan de Meersweg. Ze lagen daar met boten aan de steiger en hun tentjes stonden op het grasveld ('de pôle').

Dronken man op NS-station Grou-Jirnsum

Geschreven door redactie op 04 juli 2015 17:07

GROU - De politie kreeg zaterdagmorgen om 10.50 uur melding van een onwel geworden persoon op het NS-station Grou-Jirnsum. De agenten kwamen tegelijk met de ambulance aan. De verpleegkundigen constateerden echter dat de man (personalia onbekend) onder invloed van alcohol was.

BusinessClub Grou houdt ondernemersontbijt

Geschreven door redactie op 03 juli 2015 12:47

BusinessClub Grou houdt ondernemersontbijt
BCG-voorzitter Ivo Krikke kwam op het idee voor het ontbijt.

GROU - BusinessClub Grou (BCG) houdt op donderdag 24 september voor het eerst in haar bestaan een ondernemersontbijt voor haar leden. De ondernemers worden om 7 uur in restaurant 't Kofschip verwacht. Voorzitter Ivo Krikke kwam op het idee voor het ontbijt. Hij praat de aanwezigen tijdens het nuttigen van een broodje bij over de plannen van de BCG voor de komende jaren, waaronder de gezamenlijke plannen voor Kulturele Haadstêd 2018. Ook zullen twee leden een 'elevator pitch' houden. Dat is een kort praatje waarin een ondernemer vertelt wat hij of zij doet en waarin hij of zij uitblinkt.
Het is de bedoeling dat de BCG vaker een ondernemersontbijt organiseert, steeds bij een ander horeca-lid.

Pontje Gastvrij Grou start avonddienst weer

Geschreven door redactie op 03 juli 2015 10:26

GROU - Vanaf vandaag (3 juli) vaart het pontje Gastvrij Grou -tussen de Hellingshaven en Yn 'e Lijte- doorlopend van 10.00 tot 22.00 uur. Dit duurt tot en met 30 augustus. Van 31 augustus tot en met 13 september vaart de pont weer van 10.00 tot 18.00 uur.
Kijk hier voor een overzicht van de vaartijden.

Brandweer regulier met twee boten water op

Geschreven door redactie op 02 juli 2015 13:45

Brandweervrijwilligers van post Grou testen hun nieuwe brandweerboot. Alex Zwart maakte deze video in januari jongstleden.

GROU - Brandweer Fryslân zet sinds kort standaard twee brandweervaartuigen in bij calamiteiten op het water. Dit omdat de brandweer op het water vaak meerdere taken moet uitvoeren. "Het kan voorkomen dat één vaartuig naar het incident zelf gaat en het andere de ambulance of ambuboot ondersteunt", aldus communicatie-adviseur Rika Leijstra. Voor een calamiteit worden de dichtstbijzijnde boten gealarmeerd. Dinsdagmiddag bijvoorbeeld werden de brandweervaartuigen van Burgum én Grou opgepiept voor een watermakende boot op De Leijen bij Rottevalle. 
In het najaar evalueert de brandweer of deze vorm van alarmering nuttig is.

Nieuw terras en steiger voor Hotel Oostergoo

Geschreven door redactie op 02 juli 2015 12:59

De nieuwe, 30 meter lange, steigeR van Hotel Oostergoo.
De nieuwe, 30 meter lange, steiger van Hotel Oostergoo.

GROU - Hotel Oostergoo heeft vorige week een nieuw terras met dito aanlegsteiger in gebruik genomen. Het werd aangelegd door bouwbedrijf De Jong & De Wal uit Grou. Het nieuwe terras is veel groter dan het oude. Omdat het helemaal met planken is aangelegd, is het vlak. Wiebelende tafeltjes behoren daardoor tot het verleden. De nieuwe steiger is met z'n 30 meter langer dan de oude, waardoor er meer boten kunnen aanleggen. Overigens zet goedheiligman Sint Piter elk jaar op deze steiger voor het eerst voet aan Grouster wal. Hij kan dat vanaf volgend jaar in stijl doen!
Terras en steiger worden zondag met het hijsen van de vlag op de kop van de steiger, plechtig in gebruik genomen.

Bestuurders openen Havengebouw Grou

Geschreven door redactie op 01 juli 2015 20:00

GROU - Gedeputeerde Klaas Kielstra en wethouder Henk Deinum doen donderdag om 9 uur de opening van het havengebouw aan de Meersweg dunnetjes over. Tijdens de start van het watersportseizoen werd het gebouwtje ook al symbolisch geopend. Ook staan de bestuurders stil bij de uitgevoerde baggerwerkzaamheden. Deze begonnen eind 2013 met het baggeren van Pikmar en Peanster Ie. Maar liefst 130.000 m3 slib werd er verwijderd om de bevaarbaarheid te verbeteren. Vorig jaar zijn ook de watertjes in Grou aangepakt. Hier werd ruim 8.000 m3 slib weggehaald. Volgend jaar vervangt de gemeente de riolering onder de Meersweg en wordt de straat opnieuw ingericht. Met de aanleg van de wandelsteiger achter Het Theehuis en de realisatie van een afsluitend gebouw aan de Hellingshaven wordt het werk aan het Waterfront afgesloten. De uitvoering van deze projecten is afhankelijk van particulieren.