Wethouder Koster opent fietspad Leechlân

Geschreven door redactie op 28 juni 2016 14:41

GROU - Morgen (woensdag) om 16.40 uur openen wethouder Thea Koster en werkgroep Leechlân officieel het fietspad door het Leechlân. Het pad loopt van Idaerderhoek naar de Greate Kritewei. Het is al sinds december 2015 in gebruik, maar de toplaag en de belijning konden vanwege het slechte weer pas afgelopen voorjaar worden aangebracht. Het nieuwe pad wordt intensief gebruikt door zowel fietsers als skaters.

Kapsalon Koot 'leukste kapsalon van gemeente'

Geschreven door redactie op 28 juni 2016 10:45

Cindy Koot ontvangt de award van acteur Dirk Zeelenberg, bekend van de tv-serie Divorce.
Cindy Koot ontvangt de award van acteur Dirk Zeelenberg, bekend van de tv-serie Divorce.

GROU - Kapsalon Koot uit Grou heeft de verkiezing 'Leukste Kapsalon van de gemeente Leeuwarden' gewonnen met de hoogste klantwaardering van onze gemeente. Daarnaast krijgt Kapsalon Koot de Gold Award voor het hoogste waarderingscijfer. Eigenaresse Cindy Koot kreeg de bijbehorende awards gisteren uitgereikt door acteur Dirk Zeelenberg. Dat vond plaats op een galavond in museum Corpus in Oegstgeest. De verkiezing en de galavond werden georganiseerd door onder meer haarproductenmerk Matrix.
Cindy Koot opende op 1 augustus vorig jaar haar kapsalon aan de Drachtsterweg 6 in Grou. Cindy, die ruim 15 jaar kapperservaring heeft, heeft als motto 'knippen in een gezellige en ontspannen sfeer'.

Te koop: authentiek Grouster motorbootje!

Jonge Belgen aangehouden na woninginbraak

Geschreven door redactie op 28 juni 2016 10:28

GROU - De politie heeft afgelopen nacht vier inwoners van België aangehouden. Het betreft drie 20-jarigen en een 21-jarige. Ze hadden omstreeks 00.30 uur ingebroken in een woning aan De Waring. Getuigen hadden gezien dat ze waren vertrokken in een zeilboot. Agenten zagen deze bij het aquaduct varen en riepen de schipper aan. Die meerde de boot aan, waarna agenten de opvarenden aanhielden. De schipper van de zeilboot was tevens onder invloed, hij blies 995 Ug/l. De bewoner heeft aangifte gedaan van inbraak, hij mist echter alleen een pakje shag.

Te koop: authentiek Grouster motorbootje!

Weer vrijwilligersmarkt bibliotheek en WELLZO

Geschreven door redactie op 27 juni 2016 11:45

GROU - De bibliotheek in Grou en WELLZO Leeuwarden houden op donderdag 8 september een vrijwilligersmarkt. Deze wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Alfabetisering en in aanloop naar het Festival van het Leren van 12 tot en met 23 september.
Organisaties die vrijwilligers etc. zoeken, kunnen zich alvast aanmelden voor deze markt die dit jaar voor de tweede keer wordt gehouden. De vrijwilligersmarkt is van 16.00 tot 18.00 uur in de bibliotheek in Grou. Voor info en/of opgave kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mailen naar Jacqueline Oversteegen.

Te koop: authentiek Grouster motorbootje!

Markol krijgt € 553,- van Kofferbaksale Grou

Geschreven door redactie op 27 juni 2016 10:04

De Kofferbaksale in Grou is inmiddels een begrip en trekt mensen uit heel Friesland.
De Kofferbaksale in Grou is inmiddels een begrip en trekt mensen uit heel Friesland.

GROU - Stichting Gehandicapten Watersport Grou (Markol) heeft een bedrag van € 553,- ontvangen van de Kofferbaksale Grou. Dat is 50% van de entreegelden van de 7e Kofferbaksale, afgelopen zondag, Daar kwamen 1100 betalende bezoekers op af. De stichting zet de donatie om in een vaart voor de doelgroep.
Tijdens de sale werden weer prachtige spullen verkocht. Om niks over het hoofd te zien, liepen veel enthousiastelingen wel 3 of 4 keer over de markt. Aan het einde van de sale stond er een bus van de Kringloop Grou, waar deelnemers overgebleven spullen naar toe konden brengen. De Kringloop was erg blij met de bus vol ‘restanten’. De eerstvolgende Kofferbaksale in Grou is op zondag 25 september. Opgeven kan al via de site.

Te koop: authentiek Grouster motorbootje!

Leeuwarder bestolen van spullen uit camper

Geschreven door redactie op 26 juni 2016 20:39

GROU - Een 38-jarige inwoner van Leeuwarden is vanmiddag (zondag) bestolen van o.a. een sporttas met inhoud en een navigatiesysteem. Die zijn gestolen uit een camper, die de man had geparkeerd op het terrein van de Kooiker Groep aan De Finnen. Dat was om 14.30 uur. Ondertussen bezocht hij zelf waarschijnljk de Kofferbaksale, op het terrein van het Aquaverium. Toen hij 20 minuten later terugkwam, zag hij dat het slot van de deur van zijn camper vernield was er dat er spullen gestolen waren. De Leewarder heeft aangifte gedaan. De politie zoekt getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Kamerlid opent foto-expositie Anja Zwanenburg

Geschreven door redactie op 25 juni 2016 17:07

Anja Zwanenburg heeft iets met water.
Anja Zwanenburg heeft iets met water.

GROU - Tweede Kamerlid Lutz Jacobi (PvdA) opent vrijdag 1 juli in museum Hert fan Fryslân de expositie 'Water' van Anja Zwanenburg. Deze fotografe uit Jirnsum heeft iets met water: ze wordt er naartoe getrokken. Water geeft ruimte en prikkelt en ontspant alle zintuigen: niet alleen visueel, maar ook door geur en geluid van water en het gevoel van wind door je haren. Dit vertaalt ze in haar foto’s en collages en wil ze in haar workshops graag overbrengen. De opening is om 20.00 uur. De expositie duurt t/m 11 september.

Baggerdepot nu natuur- en recreatiegebied

Geschreven door redactie op 24 juni 2016 14:20

Trijehûs was tot 2011 een 'baggerspeciedepot' van de provincie.
Trijehûs was tot 2011 een 'baggerspeciedepot' van de provincie.

GROU - Volgende week donderdag openen gedeputeerde Michiel Schrier, vice-voorzitter Maarten Offinga van Recreatieschap De Marrekrite en directeur Henk de Vries van It Fryske Gea natuur/recreatie-eiland Trijehûs bij Grou. Een deel van het eiland is van 2006 tot 2011 gebruikt als stortplaats voor baggerslib uit de Friese vaarwegen. In 2011 was het depot vol. De provincie stelde met omwonenden, It Fryske Gea, Recreatieschap De Marrekrite, (toenmalige) gemeente Boarnsterhim en Wetterskip Fryslân een plan op om Trijehûs in te richten tot natuur- en recreatiegebied. Daar is de afgelopen jaren hard aan gewerkt, en dat is nu klaar.

Fokke en Jessica blijven 'Thuis in Nederland'

Geschreven door redactie op 24 juni 2016 10:37

Klik op het driehoekje om de video te starten.

GROU - 'Thuis in Nederland' heet het nieuwste lied van de Grouster musicus Fokke de Groot. Hij zingt het samen met Jess Vanwijk, de artiestennaam van zangeres Jessica van Wijk uit Grou. Het origineel heet Gentle On My Mind, geschreven door John Hartford.
'Thuis in Nederland' gaat over de voordelen van het vieren van vakantie in eigen land. Bij het lied hoort ook deze fraaie clip, waarvan de opnamen in ons eigen Grou plaatsvonden!

Vandalen slaan autoruiten in Friesmastrjitte stuk

Geschreven door redactie op 23 juni 2016 16:34

Van deze blauwe Peugeot 205 zijn twee ruiten vernield. De auto stond halverwege de Friesmastrjitte.
Van deze blauwe Peugeot 205 zijn twee ruiten vernield. De auto stond halverwege de Friesmastrjitte.

GROU - In de Friesmastrjitte is woensdagavond een geparkeerde blauwe Peugeot 205 vernield. Onbekenden sloegen een zijruit en het achterruit met een voorwerp aan gruzelementen. De 29-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan. Hij mist niets, maar is wel zwaar gedupeerd. De vernieling moet tussen 23.00 en middernacht hebben plaatsgevonden. "De daders zijn na de vernieling waarschijnlijk richting oude Super-boerderij gegaan. Hopelijk heeft iemand iets gezien of komen er tips". Wie kan helpen wordt gevraagd de politie te bellen op 0900-8844.

Te koop: authentiek Grouster motorbootje!

No tweets found.